Květákové kari s cizrnou

Květákové kari s cizrnou
  • Slunečnicový olej lisovaný za studena 2 lžíce
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Česnek 2 ks
  • Zázvor 2 cm
  • Kari koření 2 lžíce
  • Květák 1 ks
  • Cizrna v plechovce (BILLA Bio) 2 balení
  • Kokosové mléko (BILLA Bio) 1 balení
  • Rajčata sekaná 0.5 balení
  • Voda 200 ml
  • Špenát 2 hrst
  • Sůl
  • Pepř
  • K servírování
  • Dlouhozrnná rýže (BILLA Bio) 300 g
  • Špenát 1 hrst
  • Mandle plátky 1 hrst

 

POSTUP

  1. Na slunečnicovém oleji osmažíme najemno nakrájenou šalotku, česnek a zázvor. Přidáme kari koření a květák.
  2. Promícháme, přisypeme propláchnutou cizrnu z plechovky, kokosové mléko, drcená rajčata a vodu. 
  3. Vaříme 25 minut.
  4. Dochutíme solí, pepřem.
  5. Podáváme s vařenou rýží, čerstvým špenátem a plátky mandlí.

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/kvetakove-kari-s-cizrnou