Květákové kari s cizrnou
- Slunečnicový olej lisovaný za studena 2 lžíce
- Cibule šalotka 2 ks
- Česnek 2 ks
- Zázvor 2 cm
- Kari koření 2 lžíce
- Květák 1 ks
- Cizrna v plechovce (BILLA Bio) 2 balení
- Kokosové mléko (BILLA Bio) 1 balení
- Rajčata sekaná 0.5 balení
- Voda 200 ml
- Špenát 2 hrst
- Sůl
- Pepř
- K servírování
- Dlouhozrnná rýže (BILLA Bio) 300 g
- Špenát 1 hrst
- Mandle plátky 1 hrst
POSTUP
- Na slunečnicovém oleji osmažíme najemno nakrájenou šalotku, česnek a zázvor. Přidáme kari koření a květák.
- Promícháme, přisypeme propláchnutou cizrnu z plechovky, kokosové mléko, drcená rajčata a vodu.
- Vaříme 25 minut.
- Dochutíme solí, pepřem.
- Podáváme s vařenou rýží, čerstvým špenátem a plátky mandlí.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/kvetakove-kari-s-cizrnou
Ingredience:
česnek šalotka špenát baby voda rajčata sekaná (plechovka) mléko kokosové cizrna