Televizní, muzikálový, divadelní a filmový herec Roman Vojtek v netradiční roli! Tentokrát si nehrál na prince, ale kuchaře, a to hned se dvěma známými herečkami, které znáte ze seriálu „Vyprávěj“
a „Ordinace v růžové zahradě“. Spolu s Mahulenou Bočanovou a Ivanou
Televizní, muzikálový, divadelní a filmový herec Roman Vojtek v netradiční roli! Tentokrát si nehrál na prince, ale kuchaře, a to hned se dvěma známými herečkami, které znáte ze seriálu „Vyprávěj“
a „Ordinace v růžové zahradě“. Spolu s Mahulenou Bočanovou a Ivanou Jirešovou se všichni tři zúčastnili Školy vaření pod vedením profesionálky Markéty Hrubešové.
Roman, Mahulena i Ivana se sešli v neděli
10. září v pražských Modřanech, aby změřili
své síly v kuchyni. Jejich úkolem bylo připravit tři pokrmy (hlavní chod, salát a dezert) podle receptů z Markétiny nové kuchařské show
„Markéta na trhu“. Každý z herců stál v čele tříčlenných týmů, které soutěžily mezi sebou.
Na vlastní kůži si zkusily uvařit Rib Eye steak s bramborami s cuketou a čerstvý salát ze špenátu, avokáda
a ovčího sýra se slaninovým chipsem. Třešničkou na dortu byla Markétina specialita – nekynuté lívance s bílým jogurtem a jahodami, na kterých si všichni spokojeně na závěr pochutnali. Všechny tři recepty si soutěžící pochvalovali a nechali se slyšet, že Markétin nový pořad o vaření, který poběží od 18. září na
TV Paprika, si rozhodně nenechají ujít.
Jak to dopadlo? Nakonec byla Markéta shovívavá a neurčila pouze jednoho výherce, ale ke každému jídlu přiřadila jeden tým, který podal nejlepší výkon. Hlavní jídlo se nejvíce povedlo skupině Ivany Jirešové, která na sebe prozradila, že miluje ostřejší jídla a vaří nejraději pro dceru Sofinku. V přípravě salátu zazářil tým Romana Vojtka, který byl ve svém živlu.
„Saláty jsou dnes moje parketa, ale jako malý kluk jsem miloval přípravu Valašského frgálu,“ říká Vojtek.
Cenu za nejpovedenější dezert ovšem převzala Mahulena Bočanová, která má podle vlastních slov natrénováno z domova. Její dcera miluje lívance, a proto se Mahulena těšila z nového receptu na ty nekynuté, které ušetří čas a zároveň chutnají fantasticky. Recept nejdete níže.
NEKYNUTÉ LÍVANCE podle Markéty Hrubešové
Na čtyři menší porce budete potřebovat:
150 g bílého jogurtu, 350 ml mléka,
2 vejce, 1 lžíci másla, 250 g hladké mouky,
½ sáčku prášku do pečiva, špetku soli,
olej na smažení
Postup:
Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte špetku soli. Rozpuštěné máslo, jogurt a mléko smíchejte metličkou. Směs opečte na velké pánvi. Podávejte se sezónním ovocem – jahodami, třešněmi nebo malinami.
Re: Sešli se v zástěře! Vojtek, Bočanová a Jirešová vařili pod dohledem Markéty Hrube
Ivka (host) / před 4 lety 25.06.2020 23:40
Nedávno jsme vařili s kamarádkou pro naše muže a také se dá říct, že jsme se po velice dlouhé době sešli v zástěře :-D Ono to bylo také ještě vtipné, protože nám naši muži nakoupili nové oblečení a jako "srandu" mezi dárky nechyběla samozřejmě zástěra na vaření... Ale jsou moc krásné. Hledali jsme je odkud je mají a našli jsme je na https://www.emako.cz/zastery/