Torti carbonara

Torti carbonara

Ingredience

  • 400 g Torti
  • 200 g italské slaniny pancetta
  • 6 žloutků
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • případně muškátový oříšek


Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Připravíme si velkou pánev, slaninu nakrájíme na tenké nudličky a opečeme ji dokřupava na olivovém oleji. Trochu slaniny si necháme na straně.

Do misky dáme žloutky s nastrouhaným parmezánem a prošleháme vidličkou. Uvařené těstoviny vhodíme na pánev se slaninou, prohřejeme je a zalijeme směsí žloutků s parmezánem. Můžeme přihodit i špetku muškátového oříšku, dodá jídlu nádech exotiky. Dochutíme solí a pepřem. Asi deset vteřin mícháme na ohni, poté pánev odstavíme a domícháme mimo plamen do krémové konzistence. Kdybychom pánev neodstavili, žloutky by se nám srazily.

Na talíři pak těstoviny posypeme zbylou slaninou.

 

 

zdroj: https://www.panzani.cz/recept/3/

 

 

 

Ingredience:

parmazán Torti pancetta