Torti carbonara
Ingredience
- 400 g Torti
- 200 g italské slaniny pancetta
- 6 žloutků
- 100 g strouhaného parmezánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
- případně muškátový oříšek
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Připravíme si velkou pánev, slaninu nakrájíme na tenké nudličky a opečeme ji dokřupava na olivovém oleji. Trochu slaniny si necháme na straně.
Do misky dáme žloutky s nastrouhaným parmezánem a prošleháme vidličkou. Uvařené těstoviny vhodíme na pánev se slaninou, prohřejeme je a zalijeme směsí žloutků s parmezánem. Můžeme přihodit i špetku muškátového oříšku, dodá jídlu nádech exotiky. Dochutíme solí a pepřem. Asi deset vteřin mícháme na ohni, poté pánev odstavíme a domícháme mimo plamen do krémové konzistence. Kdybychom pánev neodstavili, žloutky by se nám srazily.
Na talíři pak těstoviny posypeme zbylou slaninou.
zdroj: https://www.panzani.cz/recept/3/