Poslední zbytky léta jsou už nenávratně pryč a ulice už vymetá studený podzimní vítr. Zavzpomínejte na slunečnou pohodu a ugrilujte si šťavnatou kukuřici. Opražená strouhanka vytvoří na klasech bezchybnou křupavou krustu, koriandr je kouzelně provoní a nakyslý dip z jogurtu
Poslední zbytky léta jsou už nenávratně pryč a ulice už vymetá studený podzimní vítr. Zavzpomínejte na slunečnou pohodu a ugrilujte si šťavnatou kukuřici. Opražená strouhanka vytvoří na klasech bezchybnou křupavou krustu, koriandr je kouzelně provoní a nakyslý dip z jogurtu a limety dovedou každé sousto
k dokonalosti. Tahle grilovaná pochoutka je navíc naprosto jednoduchá a u přípravy se zabaví i děti.
Ideální rozptýlení při propršeném víkendu. Grilovat se dá totiž i v pohodlí domova.
Doba přípravy: 30 minut
Na porci pro 4 osoby budete potřebovat:
4 předvařené kukuřičné klasy
100 gramů másla
hrst čerstvého koriandru
80 gramů kukuřičné strouhanky
150 gramů Bílého selského jogurtu Hollandia
šťáva z půlky limetku
sůl
Postup:
Nejprve si na suchou rozpálenou pánev vsypeme strouhanku a pražíme asi 10 minut. Poté ji necháme vychladnout a smícháme s nasekaným koriandrem. Když máme směs na posyp hotovou, přesuneme se
ke kukuřicím. Klasy položíme na gril a za pomalého otáčení grilujeme 10 – 15 minut. Mezitím, co se kukuřice griluje, umícháme z jogurtu a limetkové šťávy dip. Před podáváním kukuřice potřeme máslem, obalíme v bylinkové strouhance a osolíme, při jídle pak namáčíme do jogurtového dipu.
Tip: Gurmáni dobře vědí, že místo kukuřičné strouhanky chutná skvěle i japonská strouhanka panko. Grilovat můžete i doma, v mikrovlnné a elektrické troubě bývají speciální grilovací programy. Využít můžete i raclette nebo panini gril. Speciálně u raclette grilu můžete využít spodní stranu ohřevné desky a na lopatičkách
si rozpustit máslo nebo sýr na fondue.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)