Mlsejte zdravě-pečte z ovesných vloček!

Mlsejte zdravě-pečte z ovesných vloček!

Recepty z ovesných vloček   Vločkové sušenky s mrkví 125 g Jemných ovesných vloček Emco, 160 g polohrubé mouky, 180 g oloupané a nastrouhané mrkve, 80 g cukru, 80 g hrozinek, 140 g rostlinný olej řepkový, 10 g prášku do pečiva (2,5 čajové lžičky), 4 g skořice


Recepty z ovesných vloček

  Vločkové sušenky s mrkví 125 g Jemných ovesných vloček Emco, 160 g polohrubé mouky, 180 g oloupané a nastrouhané mrkve, 80 g cukru, 80 g hrozinek, 140 g rostlinný olej řepkový, 10 g prášku do pečiva (2,5 čajové lžičky), 4 g skořice (čajová lžička), 2 g soli (1/2 čajové lžičky), 1 ks vejce     Postup: Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Hrozinky propláchneme horkou vodu a necháme okapat. Smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nanášíme těsto. Jednu sušenku upečeme z těsta o množství zhruba polévkové lžíce. Pečeme max. na 180 stupňů zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta.               Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce 40 g kvalitního margarínu, 100 g Jemných ovesných vloček Emco, 80 g směsi sušeného ovoce (meruňky, broskve, švestky), 1 vejce, lžička tekutého sladidla stévie nebo 66 g cukru     Postup: Margarín rozpustíme na pánvičce, přidáme ovesné vločky a necháme je nasát tuk. Směs necháme vystydnout. Sušené ovoce (nejlépe v bio kvalitě, nesířené) nakrájíme na maličké kousky. Vločky smícháme s ovocem, přidáme vejce, cukr nebo sladidlo a vytvoříme kompaktní směs. Pomocí čajové lžičky tvoříme malé pusinky, které dáváme na pečící papír. Pečeme max. na 180 stupňů zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Upečené a vychladlé pusinky vložíme do barevných papírových košíčků.     Dortíčky s ořechy a jablky 200 g mletých Jemných ovesných vloček Emco, 1 čajová lžička skořice (5 g), 2 čajové lžičky kypřícího prášku (5 g), 1 vejce, 40 g vlašských ořechů (2 polévkové lžíce), 150 g jablek, 10 g hrozinek, 100 ml mléka, 110 g medu, 2 lžíce řepkového oleje, silikonové a papírové košíčky Postup: Namleté ovesné vločky smícháme s kypřícím práškem, skořicí a promícháme.  Ořechy jemně nameleme, oloupaná jablka nastrouháme najemno, hrozinky opláchneme a necháme okapat. Mléko smícháme s medem, olejem a vejcem. Následně všechny ingredience smícháme a vypracujeme lehčí těsto. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Těstem naplníme maximálně do 2/3 malé silikonové košíčky. Pečeme max. na 180 stupňů zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Zda jsou košíčky hotové, poznáme tím, že do středu košíčku zapíchneme špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, je košíček hotový.   Dortíčky s banány a kokosem 200 g mletých Jemných ovesných vloček Emco, 1 mleté vanilky (5 g), 2 čajové lžičky kypřícího prášku (5 g), 1 vejce, 150 g oloupaných zralých banánů, 40 g strouhaného kokosu, 100 ml mléka, 100 g třtinového cukru, 2 lžíce řepkového oleje, papírové košíčky     Postup: Namleté ovesné vločky smícháme s vanilkou, kypřícím práškem a kokosem. Banány rozmačkáme a přidáme k vločkám. V mléce rozmícháme vejce, cukr a olej. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Vytvoříme těsto, kterým plníme maximálně do 2/3 malé silikonové košíčky. Pečeně max. na 180 stupňů zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Zda jsou košíčky hotové, poznáme tím, že do středu košíčku zapíchneme špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, je košíček hotový.