Recepty z ovesných vloček
Vločkové sušenky s mrkví
125 g Jemných ovesných vloček Emco, 160 g polohrubé mouky, 180 g oloupané a nastrouhané mrkve,
80 g cukru, 80 g hrozinek, 140 g rostlinný olej řepkový,
10 g prášku do pečiva (2,5 čajové lžičky), 4 g skořice
Recepty z ovesných vloček
Vločkové sušenky s mrkví
125 g Jemných ovesných vloček Emco, 160 g polohrubé mouky, 180 g oloupané a nastrouhané mrkve,
80 g cukru, 80 g hrozinek, 140 g rostlinný olej řepkový,
10 g prášku do pečiva (2,5 čajové lžičky), 4 g skořice
(čajová lžička), 2 g soli (1/2 čajové lžičky), 1 ks vejce
Postup:
Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Hrozinky propláchneme horkou vodu a necháme okapat. Smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nanášíme těsto. Jednu sušenku upečeme z těsta o množství zhruba polévkové lžíce. Pečeme max. na 180 stupňů zhruba
20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta.
Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce
40 g kvalitního margarínu, 100 g
Jemných ovesných vloček Emco, 80 g směsi sušeného ovoce (meruňky, broskve, švestky), 1 vejce, lžička
tekutého sladidla stévie nebo 66 g cukru
Postup:
Margarín rozpustíme na pánvičce, přidáme ovesné vločky a necháme je nasát tuk. Směs necháme vystydnout. Sušené ovoce (nejlépe v bio kvalitě, nesířené) nakrájíme na maličké kousky. Vločky smícháme s ovocem, přidáme vejce, cukr nebo sladidlo a vytvoříme kompaktní směs. Pomocí čajové lžičky tvoříme malé pusinky, které dáváme na pečící papír. Pečeme max. na 180 stupňů zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Upečené a vychladlé pusinky vložíme do barevných papírových košíčků.
Dortíčky s ořechy a jablky
200 g mletých
Jemných ovesných vloček Emco,
1 čajová lžička skořice (5 g), 2 čajové lžičky kypřícího prášku (5 g), 1 vejce, 40 g vlašských ořechů
(2 polévkové lžíce), 150 g jablek, 10 g hrozinek, 100 ml mléka, 110 g medu, 2 lžíce řepkového oleje, silikonové a papírové košíčky
Postup:
Namleté ovesné vločky smícháme s kypřícím práškem, skořicí a promícháme. Ořechy jemně nameleme, oloupaná jablka nastrouháme najemno, hrozinky opláchneme a necháme okapat. Mléko smícháme s medem, olejem a vejcem. Následně všechny ingredience smícháme a vypracujeme lehčí těsto. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Těstem naplníme maximálně do 2/3 malé silikonové košíčky. Pečeme max. na 180 stupňů zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Zda jsou košíčky hotové, poznáme tím, že do středu košíčku zapíchneme špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, je košíček hotový.
Dortíčky s banány a kokosem
200 g mletých
Jemných ovesných vloček Emco, 1 mleté vanilky (5 g), 2 čajové lžičky kypřícího prášku (5 g), 1 vejce, 150 g oloupaných zralých banánů, 40 g strouhaného kokosu, 100 ml mléka, 100 g třtinového cukru, 2 lžíce řepkového oleje, papírové košíčky
Postup:
Namleté ovesné vločky smícháme s vanilkou, kypřícím práškem a kokosem. Banány rozmačkáme a přidáme k vločkám. V mléce rozmícháme vejce, cukr a olej. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
Vytvoříme těsto, kterým plníme maximálně do 2/3 malé silikonové košíčky. Pečeně max. na 180 stupňů zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Zda jsou košíčky hotové, poznáme tím, že do středu košíčku zapíchneme špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, je košíček hotový.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)