Rajčatovo řepná polévka
Opravdu rychlá polévka pro zimní večery. Červenou řepu buď milujete nebo nenávidíte, já ji miluju.
Buď v této polévce nebo nejčastěji syrovou v nějakém salátu nebo v mé ranní snídaňové ovocné kaši
– rozmixovanou s banánem, jablkem, dopln
Rajčatovo řepná polévka
Opravdu rychlá polévka pro zimní večery. Červenou řepu buď milujete nebo nenávidíte, já ji miluju.
Buď v této polévce nebo nejčastěji syrovou v nějakém salátu nebo v mé ranní snídaňové ovocné kaši
– rozmixovanou s banánem, jablkem, doplněnou o oříšky a semínka. Výborná je teď ve studených dnech
pro odolnost organismu, povzbuzuje metabolismus, čistí střeva, vylučuje sůl z těla, ale je dobrá taky na krásu
– dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům.
SUROVINY
1 střední cibule
1 velká červená řepa či 2 střední
3 velká masitá rajčata
1 plechovka krájených rajčat
olej, sůl
1 lžíce třtinového cukru
Na řepkovém oleji orestujeme cibuli, přidáme oloupanou na kostičky pokrájenou řepu a chvilku zarestujeme. Přidáme nakrájená rajčata, promícháme a zalijeme konzervou rajčat. Přidáme ještě trochu vody, osolíme
a necháme vařit do změknutí cca 15 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerém a díky rajčatům z konzervy polévku dosladíme cukrem.
Podáváme třeba s opečeným toastovým chlebem, potřeným veganskou zakysanou smetanou
(Joya Crémesse – koupíte např. v Bille) s avokádem, solí a pepřem.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)