Spálené zelí s omáčkou z jablečného moštu, cideru a másla

Spálené zelí s omáčkou z jablečného moštu, cideru a másla

 

Počet porcí: 3 porce Doba přípravy: 45 minut Náročnost: *

Ingredience:

1 hlávka bílého zelí (cca 1,5 kg)
350 ml jablečného moštu
200 ml jablečného cideru
2 lžíce másla
80 g hráškových výhonků
90 g vlašských ořechů
sůl, pepř
olivový olej

 

Postup:

  1. V kastrůlku svaříme jablečný cider, na poloviční množství, aby se vypařil alkohol.
  2. Potom přidáme jablečný mošt a necháme 10 minut vařit.
  3. Kastrůlek odstavíme ze sporáku a vyšleháme s máslem.
  4. Zelí rozkrojíme na 6 kousků a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem a lžící másla, dokud se nám lehce nepřipálí z obou stran.
  5. Opečené zelí posolíme a přelijeme hotovou omáčkou.
  6. Na talíři zelí zastrouháme vlašskými ořechy, přidáme hráškové výhonky, a pokud máte rádi křen, všechno to nakonec křenem zastrouhejte.

Tip: Vypadá mošt zakaleně? Nemějte strach, nejedná se o závadu. Tuto vlastnost totiž mají ovocné šťávy nefiltrované. Díky specifickému výrobnímu procesu často obsahují zákal, příp. i sediment.

 

 

zdroj www.akademiekvality.cz

 

Ingredience: