Honí vás mlsná? Zažeňte chuť na sladké dezerty s Baileys
Každého z nás občas přepadne touha na něco sladkého. Ať už si chcete připravit zákusek ke kávě nebo dezert k hlavnímu chodu, inspirujte se následujícími recepty. Napadlo by vás někdy upéct dort s jedlými kašt
Honí vás mlsná? Zažeňte chuť na sladké dezerty s Baileys
Každého z nás občas přepadne touha na něco sladkého. Ať už si chcete připravit zákusek ke kávě nebo dezert k hlavnímu chodu, inspirujte se následujícími recepty. Napadlo by vás někdy upéct dort s jedlými kaštany? Věřte, že ve spojení s jablky a krémovým likérem Baileys objevíte zcela novou chuť. Zkuste také tradiční recept v netradičním pojetí. Připravte si smetanovou panna cottu a servírujte ji originálně, v kokosovém ořechu.
Ořechovo-kaštanový dort s Baileys
Ingredience:
6 plátů Filo těsta
200 g másla
400 g mixu nasekaných ořechů
200 g jedlých kaštanů
150 g třtinového cukru
80 g brusinek
80 g rozinek
30 g sušených jablek
2 ks jablka
2 ks vajec
1 ks citronu
150 ml smetany 33%
100 g medu
100 ml Baileys Original
Postup:
1) Rozpusťte si máslo, přidejte med, vajíčka, šťávu a kůru z celého citronu a část Baileys.
2) Zapékací mísu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.
3) Vyložte první plát Filo těsta a potřete ho směsí s Baileys. Naneste vrstvu ořechů, sušených jablek, rozinek
a opět položte plátek těsta. Znovu potřete směsí s Baileys a přidejte kaštany, brusinky, na kostičky nakrájená jablka, cukr a vrstvěte až po okraj pečící nádoby.
4) Poslední vrstvu vytvořte ze všech ingrediencí.
5) Koláč zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte na 170 stupňů přibližně 30 minut. Následně alobal odeberte a dopečte 15 minut na 185 stupňů.
6) Po vyjmutí koláče z trouby ho ihned polijte připravenou směsí s Baileys a potřete rozehřátým máslem. Podávejte teplé.
Kokosová panna cotta s Baileys, citrusy a grapefruitovou zmrzlinou
Ingredience:
2 celé kokosy
300 ml smetany 33%
100 ml mléka
100 ml kokosového mléka
80 g třtinového cukru
1 ks vanilkového lusku
4 pláty želatiny
150 ml Baileys Chocolate
citrusy dle vlastního výběru - mandarinka, grep, pomelo, pomeranč
grapefruitová zmrzlina
Postup:
1) Oba okosy rozpulte a mléko si uschovejte. Pomocí škrabky vydlabejte část kokosu do panna cotty i na ozdobu.
2) Smetanu, kokosové mléko, 100 ml Baileys, mléko, cukr a rozpůlený vanilkový lusk zahřejte a přiveďte
do bodu varu a přidejte na kostičky nakrájený kokos.
3) Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a vmíchejte do připravené směsi. Dále již nevařte.
4) Směs nalijte do mističek nebo do půlek kokosů a nechte vychladnout v lednici.
5) Po zatuhnutí vyjměte pana cottu z lednice a zalijte zbytkem Baileys.
6) Přidejte nakrájené citrusy a ozdobte připravenou zmrzlinou a kokosem.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)