Čerstvá tomatová polévka
Rajčata | 1 kg |
Žlutý hrách | 3 hrsti |
Větší cibule | 1 ks |
Bílý jogurt Hollandia | 250 g |
Kuřecí vývar | 0,5 l |
Česnek | 2 stroužky |
Badyán | 2 hvězdičky |
Sůl, pepř | |
Olivový olej |
Postup:
- Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na trošce olivového oleje a po chvilce přidáme česnek pokrájený na tenká kolečka.
- Když cibulka zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata pokrájená na malé kousky. Osolíme a opepříme.
- Do směsi přidáme vývar, badyán a vaříme zhruba 30 minut.
- Nakonec přidáme předem uvařený hrách a vše ještě pár minut provaříme.
- Při servírování zjemníme každou porci lžící jogurtu Hollandia.
Tip! Rajčata nejlépe oloupeme tak, že horní část rajčat nařízneme do kříže a zalijeme vroucí vodou. Po chvilce můžeme rajčata scedit a lehce oloupat.
Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/cerstva-tomatova-polevka/