V hlavní roli dýně

V hlavní roli dýně

Romantické dýňové menu se skleničkou Mionetto Prosecco


Se sychravým podzimem pomalu přichází doba, kdy trávíme více času z pohodlí domova v dece a při svíčkách. Využijte toto pochmurné podzimní počasí ve svůj prospěch a překvapte svou polovičku dokonalým romantickým večerem. Připravte si večeři plnou podzimní zeleniny, kterou obohatíte italským Mionetto Prosecco. Perfektní barevné souznění a dokonalá zamilovaná chvíle, která prozáří i ponurý podzim, si vás okamžitě získá!

 

Bohatá zeleninová úroda doslova volá o pozornost a nabízí nespočet možností, jak ji využít v kuchyni. Zkuste jednoduché recepty z královny podzimních dní – dýně. Díky svému variabilnímu využití je doslova vyhledávaným pokladem, ze kterého hravě připravíte předkrm, hlavní chod i dezert. Vyzkoušejte společně s námi tři recepty, které osloví i ty nejnáročnější gurmány. K romantickému večeru by pak neměla chybět ani sklenička něčeho opravdu výjimečného. Mionetto Prosecco je ideální jako přípitek před jídlem, skvěle se však hodí i k jednotlivým chodům. Dokonale doplní kompletní menu od předkrmu, přes hlavní chod až po sladkou tečku.

 

NÁŠ TIP: Mionetto Prosecco DOC Prestige Brut

Toto špičkové prosecco vyniká svou svěží chutí s tóny jablka a citrusů i jemným dlouhotrvajícím perlením. Mionetto je od roku 1887 symbolem kvalitního prosecca a v současnosti patří mezi nejprodávanější značky na světě. Je ideální pro každou denní dobu i příležitost.

  Doporučená maloobchodní cena je 199 Kč.

 

Vyzkoušejte lahodné dýňové menu ve snoubení s Prosecco Mionetto

Předkrm: Dýňové ratatouille s bagetou

  • 300 g dýně hokaidó
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks šalotky
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • hrst tymiánu a rozmarýnu
  • lžička medu
  • sůl a cayennský pepř
  • bagetu

Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostičky, papriku očistíme a také nakrájíme na menší kostky. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Nejprve osmažíme cibulku s česnekem, ke kterým přidáme tymián a rozmarýn vcelku, po 4 minutách přidáme dýni i papriku a krátce orestujeme. K zelenině přidáme protlak a 5 minut dusíme. Poté ze směsi vyndáme bylinky a dochutíme medem, solí a pepřem. Podáváme s bagetou. 

 

 

Další recepty najdete ve složce RECEPTY!