V hlavní roli dýně
Romantické dýňové menu se skleničkou Mionetto Prosecco
Se sychravým podzimem pomalu přichází doba, kdy trávíme více času z pohodlí domova v dece a při svíčkách. Využijte toto pochmurné podzimní počasí ve svůj prospěch a překvapte svou polovičku dokonalým romantickým večerem. Připravte si večeři plnou podzimní zeleniny, kterou obohatíte italským Mionetto Prosecco. Perfektní barevné souznění a dokonalá zamilovaná chvíle, která prozáří i ponurý podzim, si vás okamžitě získá!
Bohatá zeleninová úroda doslova volá o pozornost a nabízí nespočet možností, jak ji využít v kuchyni. Zkuste jednoduché recepty z královny podzimních dní – dýně. Díky svému variabilnímu využití je doslova vyhledávaným pokladem, ze kterého hravě připravíte předkrm, hlavní chod i dezert. Vyzkoušejte společně s námi tři recepty, které osloví i ty nejnáročnější gurmány. K romantickému večeru by pak neměla chybět ani sklenička něčeho opravdu výjimečného. Mionetto Prosecco je ideální jako přípitek před jídlem, skvěle se však hodí i k jednotlivým chodům. Dokonale doplní kompletní menu od předkrmu, přes hlavní chod až po sladkou tečku.
NÁŠ TIP: Mionetto Prosecco DOC Prestige Brut
Toto špičkové prosecco vyniká svou svěží chutí s tóny jablka a citrusů i jemným dlouhotrvajícím perlením. Mionetto je od roku 1887 symbolem kvalitního prosecca a v současnosti patří mezi nejprodávanější značky na světě. Je ideální pro každou denní dobu i příležitost.
Doporučená maloobchodní cena je 199 Kč.
Vyzkoušejte lahodné dýňové menu ve snoubení s Prosecco Mionetto
Předkrm: Dýňové ratatouille s bagetou
- 300 g dýně hokaidó
- 1 ks žluté papriky
- 1 ks šalotky
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- hrst tymiánu a rozmarýnu
- lžička medu
- sůl a cayennský pepř
- bagetu
Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostičky, papriku očistíme a také nakrájíme na menší kostky. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Nejprve osmažíme cibulku s česnekem, ke kterým přidáme tymián a rozmarýn vcelku, po 4 minutách přidáme dýni i papriku a krátce orestujeme. K zelenině přidáme protlak a 5 minut dusíme. Poté ze směsi vyndáme bylinky a dochutíme medem, solí a pepřem. Podáváme s bagetou.
Další recepty najdete ve složce RECEPTY!
Re: V hlavní roli dýně
natálie (host) / před rokem 24.09.2023 23:53
Máte pravdu v tom že některé dýně opravdu dokážou rozzářit úsměv na tváři. Jen si teda člověk musí nějak osvojit tu svoji kuchyni na to
Re: V hlavní roli dýně
Eliška (host) / před rokem 27.09.2023 12:50
Ale ani to určitě není těžké, nebo ano? Já vařím pravda jen ta jednodušší jídla a tak zde nechci někomu něco vkládat do úst, avšak jak jsem se tak učila dělat omáčky, tak se domnívám, že to vaření dýně nebude tak těžké.
Re: V hlavní roli dýně
Věra (host) / před rokem 27.09.2023 13:05
Vy si to Evičko představujete všechno tak jednoduché. ALe opravdu ono je potřeba mít třeba i kvalitní nádobí, ideální je však dělat dýni někde v krbu. V tom to všechno chutná nejlépe. ALe těžko vám takové věci vysvětlovat, vy máte určitě svoji pravdu.
Re: V hlavní roli dýně
Eliška (host) / před rokem 27.09.2023 13:06
To určitě ne, pani Věro. Pokud mně vysvětlíte jak se dá taková dýně dělat a co je na to za nádobí potřeba, určitě budu ráda. Já ráda přijímám rady a dary, to si to zase nemůžete vysvětlovat prosím pěkně špatně :ú
Re: V hlavní roli dýně
Věra (host) / před rokem 27.09.2023 13:07
Tak tedy dobrá, šanci vám dám pro jednou, ale příště v diskuzi už tak hodná na vás určitě nebudu, to mi teda věřte. Já jsem sama ráda že si dokážu objednat nějaké základní suroviny. Radit s nádobím vám výjimečně mohu, neboť jsem si jedno titanové objednávala z www.zgastro.cz a bylo to super.