Podzimní bublinky: Užijte si příjemné chvíle v doprovodu šumivých vín

Podzimní bublinky: Užijte si příjemné chvíle v doprovodu šumivých vín


Barevné listí pozvolna pokrývá cesty, slunce se kloní k horizontu a vzduch se citelně ochlazuje. Kulisy pro nádhernou sezónu jsou připraveny a léto předává taktovku podzimu. Dny, které jsou jako stvořené pro procházky v lese nebo po parku, vystřídají ty sychravé, při nichž si nejraději užíváme pohodlí domova. Ať už odpoledni dominují zlatavé paprsky, které stále příjemně zahřejí, nebo rozverné klapání kapek deště do tabulek oken, oslavte kouzlo okamžiku se sklenkou skvělého šumivého vína. Která jsou pro podzimní náladu jako stvořená?

Štědrý podzim

Na podzim příroda ukazuje svou štědrost tím nejkrásnějším způsobem a sklízíme plody, o které jsme se pečlivě starali celý rok. O slovo se hlásí i sklizeň hroznů vinné révy na moravských vinicích. Z modrých hroznů odrůd Rulandské modré, Frankovka a Zweigeltrebe vzniká mimořádný Bohemia Sekt Prestige brut rosé, který okouzlí svým jemným perlením, ovocnou vůní a svěží a lehkou chutí. Vzniká tradiční metodou kvašení v lahvi a zraje 12-15 měsíců.

www.osobnivinoteka.cz, 249 Kč

Sklenka plná slunce

Svět kolem nás se barví do zlatých tónů, ale slunce stále umí dát najevo, že dokáže příjemně zahřát. Pro přípitek v takových momentech si vychutnejte výjimečný Bohemia Sekt Prestige Chardonnay, který v sobě snoubí vybraná vína odrůdy Chardonnay z moravských vinic. Vedle své šťavnaté, medově hebké chuti vás zaujme i elegantní vůní s bohatým aroma ovoce a svými zlatavými tóny.


www.osobnivinoteka.cz, 249 Kč

 

Tip navíc: Vychutnejte si Bohemia Sekt Prestige Chardonnay v doprovodu skvělých podzimních dobrot. Co takhle si připravit kaštanový krém?

Krém z kandovaných kaštanů s dýňovým chutney se skořicí

500 g kandovaných kaštanů, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 4 cl portského vína, 250 ml smetany, 500 ml mléka, Špetka skořice, Špetka mletého badyánu, Sůl, Vývar dle potřeby, Olej, 300 g dýně nakrájené na kostičky, 250 ml pomerančového džusu, 75 g cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce medu, 1 celá skořice               

     

Cibuli nakrájenou najemno orestujeme na oleji dozlatova se stroužkem česneku, přilijeme portské víno, vývar, smetanu a mléko a přivedeme k varu. Vložíme kaštany a vaříme dále do jejich změknutí. Osolíme přidáme špetku mleté skořice a špetku badyánu a rozmixujeme. Dle potřeby dohustíme jíškou a důkladně provaříme a osolíme. Dýni nakrájenou na kostičky vaříme s pomerančovým džusem, medem, citronem a skořicí do částečného rozvaření a konzistence džemu.