Vegan rozlítaný španělský ptáček
Suroviny:
2 porce
balení Robi masa – 2 velké plátky – prodává se v krabičce nebo vakuované ve zdravých výživách nebo v některých Albertech
2 sójové párky
půlka uzeného tofu, kus cizrnové omelety ochucené černou solí
4 sterilované okurky
1 velká nebo 2 střední cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
černá sůl Kala namak – nahradí chuť vajíčka
pepř
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sójové omáčky
olej
Postup:
Plátky robi masa si pomažeme rovnoměrně jednou lžící hořčice, druhou lžíci hořčice budeme potřebovat do omáčky. Osolíme trochu černou solí, opepříme. Na každý plátek dáme půlku párku, proužek uzeného tofu, proužek cizrnové omelety – máme-li, půlku podélně rozkrojené sterilované okurky a měsíček cibule. Zabalíme a obvážeme potravinářským provázkem. Do pánve nalijeme 4 lžíce oleje a závitky na něm osmahneme. Určitě se nám neopečou jako klasické maso, ale barvu trochu dostanou. Závitky dáme na talíř a ve zbylém oleji do barvy orestujeme cibuli. Cibule musí chytat hnědou barvu, aby se nám zabarvila omáčka. Pokud se nám cibule již přichytává, přidáme lžíci studené vody, barva cibule se sjednotí. Když máme cibuli hnědou, zaprášíme ji dvěma lžícemi mouky a uděláme jíšku. Tu zalijeme cca hrnkem studené vody. Do základu přidáme na kostičky pokrájený druhý párek, na kostičky pokrájené okurky i zbytek půlky uzeného tofu. Přidáme sójovku, která nám omáčku ještě zabarví. Opepříme, přidáme hořčici, do omáčky vložíme zpět plátky a společně 20 minut dusíme, aby se uvařila mouka. Dochutíme případně černou solí a trochou nálevu z okurek.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Dobrou chuť přeje Pet
Ingredience: