Jáhlová kaše podle Bistra Mondieu

Jáhlová kaše podle Bistra Mondieu

Délka: Do 30 minut / 1 porce

SUROVINY:

 

POSTUP

  1. Jáhly dvakrát spařte vařicí vodou, poté opláchněte studenou.
  2. V rendlíku zalijte jáhly 50 ml vody, kokosovým mlékem a vařte 15 minut za stálého míchání. Na závěr dochuťte javorovým sirupem.
  3. Mražené maliny rozmixujte s troškou vody zvlášť v misce.
  4. Na talíř dejte uvařené jáhly, zalijte malinovým pyré, dozdobte čerstvými malinami, datlemi, a posypejte opečenými mandlovými hoblinami.
  5. Tento pokrm je vhodný i pro celiaky a vegany.

 

 

Zdroj:
Prima tip šéfkuchaře Mondieu: Jáhly je důležité před přípravou důkladně spařit horkou vodou, abyste odstranili jejich případně nahořklou chuť.

 

 

Ingredience: