Jáhlová kaše podle Bistra Mondieu
Délka: Do 30 minut / 1 porce
SUROVINY:
- jáhly 100 g
- kokosové mléko 100 ml
- javorový sirup 40 g
- mandlové hobliny 10 g
- čerstvé maliny 60 g
- datle 50 g
- mražené maliny 50 g
POSTUP
- Jáhly dvakrát spařte vařicí vodou, poté opláchněte studenou.
- V rendlíku zalijte jáhly 50 ml vody, kokosovým mlékem a vařte 15 minut za stálého míchání. Na závěr dochuťte javorovým sirupem.
- Mražené maliny rozmixujte s troškou vody zvlášť v misce.
- Na talíř dejte uvařené jáhly, zalijte malinovým pyré, dozdobte čerstvými malinami, datlemi, a posypejte opečenými mandlovými hoblinami.
- Tento pokrm je vhodný i pro celiaky a vegany.
Zdroj:
Prima tip šéfkuchaře Mondieu: Jáhly je důležité před přípravou důkladně spařit horkou vodou, abyste odstranili jejich případně nahořklou chuť.
Ingredience: