Bezlepkový limetkový koláč
Ingredience:
Těsto:
225g směsi na koláč Mix per Dolci (Nutrifree), 110 g másla, 100 g třtinového cukru, 1 vejce, kůra z ½ citrónu
Krém:
250g mascarpone, 150 g plnotučného tvarohu, 100 ml smetany ke šlehání, 100 g třtinového cukru, šťáva z 1 limetky, kůra z 1 limetky
Postup:
Máslo si rozpusťte, smíchejte s třtinovým cukrem a přidejte do bezlepkové směsi na koláč. Vše důkladně promíchejte a přidejte vejce a citrónovou kůru. Vzniklé těsto dejte do fólie a minimálně na půl hodiny
do lednice vychladit.
Mezitím si připravte náplň tak, že všechny suroviny na krém ušleháte v robotu. Dejte si pozor, šlehejte jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout.
Po uplynutí doby na vychlazení si mezi pečícím papírem nebo potravinovou fólii rozválejte těsto.
Formu na koláč si vymažte máslem a vysypte trochou bezlepkové směsi.
Ingredience: