Brownies s ovocem

Brownies s ovocem

Ingredience

  • 4 vajíčka
  • 180 g BIO cukru krystal z řady Korunní cukr
  • 200 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • 1 lžičku kypřícího prášku
  • 60 g kakaa
  • 200 g rozpuštěné hořké čokolády, ideálně alespoň 60%
  • půl lžičky vanilkového aroma
  • 3 hrsti borůvek, jahod, drobného ovoce
  • Korunní cukr moučka v mlýnku

 

Rozehřejeme troubu na 150 °C. Vajíčka s bio cukrem mícháme tak dlouho, až vynikne pěna. Mezi tím v mikrovlnce necháme rozpustit hořkou čokoládu s máslem. K pěně přisypeme mouku s kakaem, práškem do pečiva a vanilkovým aroma. Přidáme vychladlou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Na závěr přimícháme borůvky, část si jich ale necháme stranou na zdobení. Formu na pečení vyložíme pečicím papírem. Brownies pečeme na 150 °C cca 25 až 30 minut. Těsto by mělo být zvenčí křupavé a zevnitř ještě jemně lepkavé a vláčné.

 

Tip: Po vychladnutí můžeme brownies posypat čerstvým ovocem a pocukrovat Korunním cukrem v praktickém mlýnku či moučkový cukr přesejeme přes sítko.

 

Zdroj: www.korunnicukr.cz

 

 

 

Ingredience: