Brownies s ovocem
Ingredience
- 4 vajíčka
- 180 g BIO cukru krystal z řady Korunní cukr
- 200 g másla
- 60 g hladké mouky
- 1 lžičku kypřícího prášku
- 60 g kakaa
- 200 g rozpuštěné hořké čokolády, ideálně alespoň 60%
- půl lžičky vanilkového aroma
- 3 hrsti borůvek, jahod, drobného ovoce
- Korunní cukr moučka v mlýnku
Rozehřejeme troubu na 150 °C. Vajíčka s bio cukrem mícháme tak dlouho, až vynikne pěna. Mezi tím v mikrovlnce necháme rozpustit hořkou čokoládu s máslem. K pěně přisypeme mouku s kakaem, práškem do pečiva a vanilkovým aroma. Přidáme vychladlou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Na závěr přimícháme borůvky, část si jich ale necháme stranou na zdobení. Formu na pečení vyložíme pečicím papírem. Brownies pečeme na 150 °C cca 25 až 30 minut. Těsto by mělo být zvenčí křupavé a zevnitř ještě jemně lepkavé a vláčné.
Tip: Po vychladnutí můžeme brownies posypat čerstvým ovocem a pocukrovat Korunním cukrem v praktickém mlýnku či moučkový cukr přesejeme přes sítko.
Zdroj: www.korunnicukr.cz
Ingredience: