Vejce v housce

Vejce v housce

Hravá a nenáročná snídaně, kterou si zamilují také vaše děti? Rozhodně naše vejce v housce plné sýra, slaniny, vajec, bylinek a smetany. Prostých surovin, které, jsou-li kvalitní, zmůžou zázraky. Kvalita se totiž nekompromisně projeví i na chuti. Pokud máte děti, zapojte je do přípravy. Uvidíte, jak je bude bavit dlabat housky, šoupnout do nich vejce a následně je plnit pokrájenými dobrotami svýma roztomile malinkýma ručičkama. A nebojte, na tomto receptu si zaručeně pochutnáte i bez dětí.


Počet porcí: 4   Doba přípravy: 30 minut    Náročnost: *

 

Ingredience:
4 housky
4 vejce 
2 lžíce smetany ke šlehání 33 %
100 g nastrouhaného extra tvrdého sýru (Gran Moravia)
100 g kvalitní slaniny
máslo
hrst čerstvé pažitky
hrst čerstvé hladkolisté petržele
sůl
čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  2. Houskám odkrojte vršky a spodní části vydlabejte.
  3. Do každé z housek nasypte sýr, rozklepněte celé vejce a zakápněte smetanou.
  4. Takto připravené houstičky zasypte pokrájenou slaninou, osolte, opepřete a dejte péct.
  5. Pečte cca 15 minut a pak ještě dalších 5 minut s přiklopenými vršky.
  6. Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.

 

Tip: Nejste si jistí, jestli nemáte vejce v lednici už moc dlouho? Stáří vejce vám napoví jednoduchý pokus. Vhoďte ho do hrnce s vodou. Když klesne ke dnu, je čerstvé. Jestliže ale plave, raději ho nejezte.

 

 

 

Ingredience: