Jarní závitky s Ajvarem

Jarní závitky s Ajvarem

Ingredience

  • střední červená cibule
  • 500 g čínského zelí
  • pórek
  • mrkve
  • 4 lžíce Podravka Ajvaru jemného
  • 1 balení filo těsta (nebo rýžového papíru)
  • vejce
  • rostlinný olej na smažení

Příprava

  1. Veškerou zeleninu očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme Ajvar a řádně promícháme.
  2. Filo těsto opatrně rozmotáme a nakrájíme na stejně velké obdélníky (cca 10x12 cm). Okraje (cca 1 cm) každého plátku potřeme rozšlehaným vejcem, aby nám závitek při motání držel tvar.
  3. Doprostřed plátku dáme podélně nastrouhanou zeleninovou směs, ohneme boční kraje a zamotáme. Takhle si připravíme všechny závitky.
  4. V rozpálené pánvi závitky osmažíme dozlatova ze všech stran, cca 5-6 min.
  5. Podáváme teplé i zastudena.

Rada: Suroviny v závitku můžete měnit dle svých preferencí.

 

 

 

 

https://www.podravka.cz/recept/521a4444-6392-11eb-923d-0242ac12003c/jarni-zavitky-s-ajvarem/

 

Ingredience:

zelí čínské