Odpalované těsto
přísady
- 1/8 l vody
- 60 g másla
- 1 špetka soli
- 1 bal. vanilkového cukru
- 110 g mouky
- 3 vejce
příprava
Pečivo z odpalovaného těsta je velmi lehké a trochu chřupavé. Přidáním různého množství vajec anebo tuku připravíme těsta pro rozličné druhy speciálního pečiva, např. větrníky či eclair. Přidáním mléka nebo vody možno těsta obměňovat v závislosti od toho, či ho použijeme pro sladké nebo slané pečivo.
Vodu s máslem, solí a vanilkovým cukrem převaříme. Za stálého míchání přidáme mouku a hmotu mícháme tak dlouho, dokud se nezačne odlepovat od hrnce. Necháme trochu vychladnout a postupně přidáme rozšlehané vejce. Dále zpracujeme podle příslušného receptu.
zdroj: https://www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/odpalovane-testo/
Ingredience: