Ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem
Počet porcí: 2 porce, Doba přípravy: 35 minut, Náročnost: *
Ingredience:
150 g ovesných vloček
1 šalotka
1 stroužek česneku
5 žampiónů
hrst špenátových listů
hrst čerstvé pažitky
50 g strouhaného tvrdý sýr
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Ztracená vejce:
2 vejce
1 lžíce octa
Postup:
- Vločky propláchněte, zalijte horkou vodou a nechte přikryté 10 minut změknout.
- Na pánvi si na oleji orestujte šalotku s pokrájenými žampióny a utřeným stroužkem česneku.
- Vločky přidejte ke směsi a zasypte sýrem. Osolte a opepřete podle chuti.
- Takto připravené vločky podívejte s čerstvou pažitkou, špenátem a ztraceným vejcem, které si připravíte ve vroucí vodě se lžící octa.
Tip: Zkoušeli jste už někdy chytrá, neboli tzv. IQ vejce? Od klasických se liší tím, že jsou obohacená o významně nutriční složky. Konkrétně se jedná o více jódu, protože se nosnicím přidává do krmiva mořská řasa. Řadíme je proto mezi tzv. funkční potraviny.
zdroj www.akademiekvality.cz nebo Akademie kvality.