Batátová frittáta
Co budete potřebovat:
1 lžíce olivového oleje
1 nasekaná malá cibule
2 středně velké batáty, oloupané a nakrájené na tenké plátky
200 g čerstvého listového špenátu
špetka muškátového oříšku
čerstvě drcený pepř
špetka soli
4 vejce
250 ml kokosové alternativy smetany na vaření Alpro Coconut Cuisine
40 g sýru feta (dle chuti)
Salát:
1/2 lžičky balsamika
2 lžičky olivového oleje
12 rozpůlených cherry rajčat
menší svazek pažitky, nasekané
1 větší balení čerstvých špenátových listů
Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si pánev vhodnou do trouby a na sporáku v ní rozehřejeme olej, přidáme cibuli a batáty. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou, dokud nejsou batáty téměř hotové. Přidáme špenát, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. V misce rozšleháme vejce s Alpro Coconut Cuisine a sýrem feta, opepříme. Směs nalijeme do pánve a dáme zapéct do trouby na 15 – 20 minut. V menší misce promícháme balsamiko s olivovým olejem. Přidáme rajčata, pažitku a necháme odležet. Hotovou frittatu servírujeme s čerstvými špenátovými listy a marinovanými rajčaty.
Ingredience: