Jemná bramboračka s ghí

Jemná bramboračka s ghí

Suroviny na 4 porce:
3 větší brambory
1/2 celeru
2 střední mrkve
1 petržel
hrst sušených hub
1 lžíce Ghí s česnekem a solí od Českého ghíčka
2–3 lžíce polohrubé mouky
1,5 l vody
kmín dle chuti
majoránka dle chuti

Postup:

Nejprve si namočíme houby na půl hodiny do studené vody. V hrnci necháme rozpustit 1 lžíci Ghí s česnekem a solí, přidáme koření, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené brambory, scezené pokrájené houby a necháme vařit. Po 15 minutách připravíme na pánvičce zásmažku opět z 1 lžíce Ghí s česnekem a solí a mouky a zavaříme do polévky. Necháme 15 minut povařit. Nakonec přidáme zelenou petrželku a můžeme servírovat na stůl.

 

 

 

Tip: Ghí s česnekem a solí koupíte na www.ceskeghicko.cz 

Ingredience:

ghíčko