Mrkvová polévka s medem a zázvorem
Med i zázvor jsou v boji proti nachlazení zaručenými pomocníky. Mrkev zase pomáhá proti nejrůznějším zánětům a toxinům. Obsahuje také velké množství vitamínu C, E nebo betakarotenu, který skvěle poslouží jako prevence proti virům a bakteriím.
Ingredience:
- 3 lžíce bio másla
- 1 bio pórek
- 800 g bio mrkve
- lžíce tekutého bio medu
- bio bobkový list
- kousek bio zázvoru
- 2,5 l bio zeleninového vývaru
- sůl, bio pepř
- bio zakysaná smetana
Do hrnce s rozpuštěným máslem přidejte na kolečka nakrájený pórek a opékejte, dokud nezměkne. Poté přidejte nastrouhanou mrkev a zázvor, bobkový list, med a restujte další dvě minuty. Následně zalijte vývarem a nechte probublávat přibližně půl hodiny. Polévku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte se lžící zakysané smetany, která vše krásně zjemní.
TIPY na závěr:
Chtěli byste si nakoupit ty nejkvalitnější biopotraviny a zároveň vidět svět ekologického zemědělství na vlastní oči? Vyrazte na ekofarmu podle vašeho gusta. Jako seznam k inspiraci vám mohou posloužit stránky lovime.bio a kamprobio.cz.
A pokud se nacházíte někde poblíž Olomouckého kraje, zkuste třeba Ekofarmu Pařilovi, kde kromě zeleniny nebo sýrů v bio kvalitě nabízí také zajímavé kurzy tradičních textilních řemesel. Více informací o farmě na ekofarmaparilovi.cz.