Mrkvová polévka s medem a zázvorem

Mrkvová polévka s medem a zázvorem

Med i zázvor jsou v boji proti nachlazení zaručenými pomocníky. Mrkev zase pomáhá proti nejrůznějším zánětům a toxinům. Obsahuje také velké množství vitamínu C, E nebo betakarotenu, který skvěle poslouží jako prevence proti virům a bakteriím.

Ingredience:

  • 3 lžíce bio másla
  • 1 bio pórek
  • 800 g bio mrkve
  • lžíce tekutého bio medu
  • bio bobkový list
  • kousek bio zázvoru
  • 2,5 l bio zeleninového vývaru
  • sůl, bio pepř
  • bio zakysaná smetana

Do hrnce s rozpuštěným máslem přidejte na kolečka nakrájený pórek a opékejte, dokud nezměkne. Poté přidejte nastrouhanou mrkev a zázvor, bobkový list, med a restujte další dvě minuty. Následně zalijte vývarem a nechte probublávat přibližně půl hodiny. Polévku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte se lžící zakysané smetany, která vše krásně zjemní.

 

TIPY na závěr:

Chtěli byste si nakoupit ty nejkvalitnější biopotraviny a zároveň vidět svět ekologického zemědělství na vlastní oči? Vyrazte na ekofarmu podle vašeho gusta. Jako seznam k inspiraci vám mohou posloužit stránky lovime.bio a kamprobio.cz.

A pokud se nacházíte někde poblíž Olomouckého kraje, zkuste třeba Ekofarmu Pařilovi, kde kromě zeleniny nebo sýrů v bio kvalitě nabízí také zajímavé kurzy tradičních textilních řemesel. Více informací o farmě na ekofarmaparilovi.cz.

 

 

 

Ingredience:

mrkev zázvor pórek vývar