Pomazánka z mrkve a čočky

Pomazánka z mrkve a čočky

Tuto pikantní pomazánku můžete použít jako dip k čerstvé krájené zelenině nebo jako pomazánku na opečený chléb. Čočková pomazánka s vysokým obsahem bílkovin a vitaminů je ideální jako zdravá svačina nebo doplněk na večírek.


PŘÍSADY:

150 g červené čočky
150 g nakrájené mrkve
2 lžíce miso pasty
3 lžíce olivového oleje
2 odměrky (1 odměrka = 10
g) Nutrilite™ All Plant Proteinu
Volitelně: 2 snítky nahrubo pokrájeného koriandru

ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Mrkev a čočku dejte do hrnce a zalijte vodou. Vařte, dokud suroviny nezměknou. Sceďte přebytečnou vodu.
2. Všechny přísady kromě koriandru dejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud se nevytvoří kašovitá hmota.
3. Přimíchejte koriandr a Nutrilite™ All Plant Protein.
4. Osolte a opepřete podle chuti.

 

TIP:

Čočku před vařením přeberte (suchou) rukou. Sáčky s čočkou často obsahují drobné kamínky, které by mohly během mixování poškodit kuchyňský robot.

 

 

 

Ingredience:

čočka červená mrkev