Pomazánka z mrkve a čočky
Tuto pikantní pomazánku můžete použít jako dip k čerstvé krájené zelenině nebo jako pomazánku na opečený chléb. Čočková pomazánka s vysokým obsahem bílkovin a vitaminů je ideální jako zdravá svačina nebo doplněk na večírek.
PŘÍSADY:
150 g červené čočky
150 g nakrájené mrkve
2 lžíce miso pasty
3 lžíce olivového oleje
2 odměrky (1 odměrka = 10
g) Nutrilite™ All Plant Proteinu
Volitelně: 2 snítky nahrubo pokrájeného koriandru
ZPŮSOB PŘÍPRAVY:
1. Mrkev a čočku dejte do hrnce a zalijte vodou. Vařte, dokud suroviny nezměknou. Sceďte přebytečnou vodu.
2. Všechny přísady kromě koriandru dejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud se nevytvoří kašovitá hmota.
3. Přimíchejte koriandr a Nutrilite™ All Plant Protein.
4. Osolte a opepřete podle chuti.
TIP:
Čočku před vařením přeberte (suchou) rukou. Sáčky s čočkou často obsahují drobné kamínky, které by mohly během mixování poškodit kuchyňský robot.