Jahelná kaše

Jahelná kaše

(4 porce)

Suroviny:

  • 1 ½ hrnku jáhel
  • 2 hrnky vody
  • 2-3 hrnky rostlinného mléka (str. 17)
  • skořice
  • ovoce
  • sirup na oslazení

POSTUP: 

Jáhly nasypeme do cedníku, spaříme horkou vodou a propláchneme. Dáme je vařit se 2 hrnky vody na mírný plamen. Až se voda postupně vyvaří, přilijeme 2 hrnky mléka, které podle potřeby dál přidáváme. Jáhly vaříme do změknutí 15-20 minut s občasným zamícháním. Hotovou kaši můžeme posypat skořicí, kakaem a osladit oblíbeným sirupem nebo posypat ovocem.

 

TIP: Jáhly se před vařením spařují, aby se odstranila jejich hořkost. Během vaření můžeme do jáhel zamíchat nastrouhané jablko a lžičku skořice.

 

 

zdroj: veganska-kucharka

 

Ingredience: