Jahelná kaše
(4 porce)
Suroviny:
- 1 ½ hrnku jáhel
- 2 hrnky vody
- 2-3 hrnky rostlinného mléka (str. 17)
- skořice
- ovoce
- sirup na oslazení
POSTUP:
Jáhly nasypeme do cedníku, spaříme horkou vodou a propláchneme. Dáme je vařit se 2 hrnky vody na mírný plamen. Až se voda postupně vyvaří, přilijeme 2 hrnky mléka, které podle potřeby dál přidáváme. Jáhly vaříme do změknutí 15-20 minut s občasným zamícháním. Hotovou kaši můžeme posypat skořicí, kakaem a osladit oblíbeným sirupem nebo posypat ovocem.
TIP: Jáhly se před vařením spařují, aby se odstranila jejich hořkost. Během vaření můžeme do jáhel zamíchat nastrouhané jablko a lžičku skořice.
zdroj: veganska-kucharka
Ingredience: