Dýňová polévka

Dýňová polévka

(5 porcí)

Suroviny: 

  • 1 dýně hokkaidó
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 cibule
  • sůl, pepř

 

POSTUP

Dýni očistíme, rozpůlíme a lžící vydlabeme. Pokud máme dýni ze zahrádky nebo je slupka příliš tvrdá, nemusíme ji okrajovat. Dýni nakrájíme na kostky a oškrábanou mrkev na kolečka. Ve větším hrnci osmahneme cibuli na lžíci oleje, přidáme zeleninu, zasypeme kurkumou, opepříme a zalijeme horkou vodou. Té by mělo být tolik, aby byla všechna zelenina tak akorát ponořená. Vaříme do změknutí zeleniny a poté ji i s vývarem rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Podle chuti osolíme. Při podávání můžeme polévku polít omáčkou (str. 81) a posypat dýňovými semínky.

 

TIP: Pro exotickou příchuť do polévky před mixováním přidáme ½ plechovky kokosového mléka. Polévku můžeme použít i jako omáčku k rýži.

 

 

zdroj: veganska-kucharka

 

Ingredience: