Krémeš

Krémeš

Co budete potřebovat: 
-hladká mouka 280g
-cukr moučka 100g
-prášek do pečiva 1 lžička
-hera nebo máslo rozpuštěné 50g
-vejce 2ks
-rum 1 lžíce
-med tekutý 1 lžíce
-špetka soli

Na krém:
-mléko 1 litr
-vanilkový pudink 3ks
-hera nebo máslo 250g
-žloutek 4ks
-cukr 150-200g
-smetana ke šlehání 2-3ks
-čokoláda na potření vrchního dílu, nebo cukr na posypání

Smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme ostatní suroviny a na vále vypracujeme vláčné těsto. Jako každé medové těsto, i toto by mělo chviličku odpočívat v ledničce. Těsto si rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme placku o rozměrech plechu. Placky pečeme na obrácené straně (placky na sebe dobře sedí a lépe to vypadá) vymazaného a vysypaného plechu – těsto na něj přeneseme pomocí válečku. Upečeme dorůžova. KRÉM : V troše mléka rozmícháme pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka přidáme žloutky a dáme vařit. Těsně před bodem varu přilijeme zbytek mléka s pudingem a vymícháme hladkou pudingovou kaši.

Po vychladnutí zašleháme změklý tuk – měl by mít pokojovou teplotu. Upečenou placku dáme do plechu, rozetřeme pudingový krém, na to natřeme ušlehanou šlehačku a přikryjeme druhou medovou plackou. Uchováváme v ledničce, krémeše jsou nejlepší druhý den, kdy medové placky zvláční.

 

Ingredience: