Rybí cartoccio s hráškem
Ingredience:
- 4bílé rybí filety (štikozubec, mořský okoun) - cca 600 g
- 1 - 2 lžícecitronové šťávy
- 1 lžícePodravka přísady
- 6 lžicpanenského olivového oleje
- 1 - 2červené cibule
- strouhaná nebo jemně nasekaná citronová kůra
Hrachová kaše
- 450 gmraženého hrášku
- 1malá cibule
- 1kostka slepičího bujónu Podravka
- 20 gmásla
POSTUP:
- Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou a posypeme lžící Podravka přísady. Z pečícího papíru si připravíme kapsu.
- Papír potřeme olivovým olejem, položíte na něj filety, které pokryjeme cibulovými kroužky a citrónovou kůrou. Zakápneme olivovým olejem a zavřeme kapsu. Kapsu vložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C cca 10 minut.
- Mražený hrášek uvaříme ve 250 ml vroucí vody, do které přidáme nakrájenou cibuli a slepičí bujón. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Hrášek vytáhneme, přidáme máslo a v případě potřeby i trochu vody, v níž se hrášek vařil. Rozmixujeme ručním mixérem.
- Hrachovou kaši podáváme s pečenou rybou.
Malé tajemství: Cartoccio představuje způsob tepelného zpracování v papírovém sáčku (kapse). Hlavním cílem je vytvořit páru a zachovat vlhkost v potravinách. Tímto způsobem také udržujete intenzitu vůně a chuť pokrmu. Kapsa al cartoccio musí být otevřena na až stole, aby se příjemná vůně pokrmu uvolnila přímo před vámi v pravý čas.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1033389/rybi-cartoccio-s-hraskem/
Ingredience: