Kalamáry plněné červenými listy čekanky

Kalamáry plněné červenými listy čekanky

INGREDIENCE

  • 600 gvelkých kalamár, očištěných
  • 100 gvelkých červených listů čekanky
  • 100 gcibule
  • 50 gšunky
  • 100 mlolivového oleje
  • 1 stroužekčesneku
  • 25 mldezertního nebo portského vína
  • sůl
  • černý pepř
  • 1 lžičkaPodravka přísady Středomořské
  • 1 lžícestrouhaného parmezánu
  • 50 gčerstvých špenátových listů (nebo mangoldu)
  • 800 gbrambor
  • 3 polévkové lžíceolivového oleje
  • sůl

 

POSTUP

  1. Kalamáry očistěte a opláchněte.
  2. Připravte nádivku: na pánvi dozlatova orestujte cibuli. Přidejte nakrájená chapadla kalamár, jemně nakrájenou šunku, jeden stroužek utřeného česneku, Středomořskou Podravka přísadu, dezertní nebo portské víno a černý pepř. Vše orestujte doměkka. Před přidáním nastrouhaného parmezánu nechte nádivku trochu vychladnout.
  3. Kalamáry naplňte nádivkou: jednu lžíci nádivky položte na střed červeného listu čekanky, list složte a těsně zabalte. Vložte do kalamárů a uzavřete párátkem.
  4. Na zbývajícím olivovém oleji plněné kalamáry orestujte.
  5. Před dokončením pokrmu můžete přidat na pánev trochu vína nebo dezertního vína.
  6. Plněné kalamáry podávejte s bramborami a s vařenými špenátovými listy pokapanými olivovým olejem.

Rada: Dbejte na to, aby se kalamáry nepřevařily, protože pokud je vaříte příliš dlouho, mohou ztvrdnout. Chcete-li zabránit ztvrdnutí, syrové kalamáry smíchejte s kousky oloupaného kiwi a to na 30 minut. Kalamáry poté opláchněte pod tekoucí vodou a pokračujte v přípravě.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/997313/kalamary-plnene-cervenymi-listy-cekanky/

 

 

Ingredience: