Kalamáry plněné červenými listy čekanky
INGREDIENCE
- 600 gvelkých kalamár, očištěných
- 100 gvelkých červených listů čekanky
- 100 gcibule
- 50 gšunky
- 100 mlolivového oleje
- 1 stroužekčesneku
- 25 mldezertního nebo portského vína
- sůl
- černý pepř
- 1 lžičkaPodravka přísady Středomořské
- 1 lžícestrouhaného parmezánu
- 50 gčerstvých špenátových listů (nebo mangoldu)
- 800 gbrambor
- 3 polévkové lžíceolivového oleje
- sůl
POSTUP
- Kalamáry očistěte a opláchněte.
- Připravte nádivku: na pánvi dozlatova orestujte cibuli. Přidejte nakrájená chapadla kalamár, jemně nakrájenou šunku, jeden stroužek utřeného česneku, Středomořskou Podravka přísadu, dezertní nebo portské víno a černý pepř. Vše orestujte doměkka. Před přidáním nastrouhaného parmezánu nechte nádivku trochu vychladnout.
- Kalamáry naplňte nádivkou: jednu lžíci nádivky položte na střed červeného listu čekanky, list složte a těsně zabalte. Vložte do kalamárů a uzavřete párátkem.
- Na zbývajícím olivovém oleji plněné kalamáry orestujte.
- Před dokončením pokrmu můžete přidat na pánev trochu vína nebo dezertního vína.
- Plněné kalamáry podávejte s bramborami a s vařenými špenátovými listy pokapanými olivovým olejem.
Rada: Dbejte na to, aby se kalamáry nepřevařily, protože pokud je vaříte příliš dlouho, mohou ztvrdnout. Chcete-li zabránit ztvrdnutí, syrové kalamáry smíchejte s kousky oloupaného kiwi a to na 30 minut. Kalamáry poté opláchněte pod tekoucí vodou a pokračujte v přípravě.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/997313/kalamary-plnene-cervenymi-listy-cekanky/
Ingredience: