Hrachová polévka s mrkví
SUROVINY
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 střední bílá cibule (nasekaná najemno)
- 300 g předvařeného hrachu
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 2 střední mrkve (oloupané a nakrájené na kolečka)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1 lžíce sušené majoránky
- 80 g loupaných dýňových semínek
- sůl
- pepř
POSTUP
1) V hrnci rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje, přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte při středním plameni 2–3 minuty. Přidejte předvařený hrách a opékejte ještě dalších 10 minut.
2) Do hrnce nalijte vývar, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, utřené stroužky česneku, majoránku a vařte při mírném plameni do změknutí mrkve (potrvá to 15–20 minut).
3) Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 6 talířů a každou porci podávejte posypanou dýňovými semínky.