Candát na grilu s bramborovými rybičkami
Ingredience
-
Candát
- Brambory
- Vejce
- Hrubá mouka
- Sůl
- Pepř
- Drcený kmín
- Citronový pepř
- Olivový olej
POSTUP
Nejdříve si uvařte brambory (750 g) ve slupce a nechte vychladnout.
Následně brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte 1 vejce a hrubou mouku (300–350 g), trochu přisolte a vypracujte hladké těsto. Nechte 5 minut odpočinout.
Filety z čerstvé ryby omyjte, osušte papírovými utěrkami do sucha.
Okořeňte. Na čerstvé ryby používám jen sůl, drcený kmín a citronový pepř. Kdo má rád, přidá ještě čerstvě mletý klasický pepř. V této jednoduché úpravě vynikne chuť ryby. Citronový pepř zbaví pokrm pachuti rybiny, kupuji ho přímo v rybárně.
Těsto vyválejte na tloušťku cca 3 mm a vykrajujte vykrajovátkem rybičky nebo jiné oblíbené tvary.
Připravte si gril SAGE THE SMART GRILL ™. Rozložte ho na rovno a rozpalte na 180 °C. Desky postříkejte trochou olivového oleje.
Na hladké ploše připravte bramborové rybičky, na žebrovanou grilovací desku položte Candáta kůží dolů.
Opečte z obou stran, trvá to pár minut.
Servírujte i se sklenka bílého vína. Dobrou chuť. Nezapomeňte ještě očistit za tepla grilovací desky suchou kuchyňskou utěrkou.
zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty/candat-na-grilu
Ingredience: