Candát na grilu s bramborovými rybičkami

Candát na grilu s bramborovými rybičkami

Ingredience

  • Candát

  • Brambory
  • Vejce
  • Hrubá mouka
  • Sůl
  • Pepř
  • Drcený kmín
  • Citronový pepř
  • Olivový olej

 

POSTUP

Nejdříve si uvařte brambory (750 g) ve slupce a nechte vychladnout.

Následně brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte 1 vejce a hrubou mouku (300–350 g), trochu přisolte a vypracujte hladké těsto. Nechte 5 minut odpočinout.

Filety z čerstvé ryby omyjte, osušte papírovými utěrkami do sucha.

Okořeňte. Na čerstvé ryby používám jen sůl, drcený kmín a citronový pepř. Kdo má rád, přidá ještě čerstvě mletý klasický pepř. V této jednoduché úpravě vynikne chuť ryby. Citronový pepř zbaví pokrm pachuti rybiny, kupuji ho přímo v rybárně.

Těsto vyválejte na tloušťku cca 3 mm a vykrajujte vykrajovátkem rybičky nebo jiné oblíbené tvary.

Připravte si gril SAGE THE SMART GRILL ™. Rozložte ho na rovno a rozpalte na 180 °C. Desky postříkejte trochou olivového oleje.

Na hladké ploše připravte bramborové rybičky, na žebrovanou grilovací desku položte Candáta kůží dolů.

Opečte z obou stran, trvá to pár minut.

Servírujte i se sklenka bílého vína. Dobrou chuť. Nezapomeňte ještě očistit za tepla grilovací desky suchou kuchyňskou utěrkou.

 

 

 

zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty/candat-na-grilu

 

Ingredience: