Grilovaná plněná rajčata
Máme tady další recept z kategorie „dneska si nedám maso“. Navíc pokud se vám to v kuchyni hemží rajčaty, pak spojíte příjemné s užitečným. Rajčata jsou nejoblíbenější zeleninou Čechů. Proto se hodí každá inspirace, jak s nimi naložit. Skvěle chutnají nejen zasyrova, ale také grilovaná a doplněná bylinkami a sýrem. A když si tento voňavý pokrm připravíte třeba coby večerní zobání k televizi, rozhodně nemusíte mít výčitky.
Počet porcí: 5 porcí, Doba přípravy: 45 minut, Náročnost: *
Ingredience:
5 velkých rajčat
2 plátky bílého toastového chleba
1 stroužek česneku
100 g oblíbeného tvrdého sýra
hrst čerstvé bazalky
sůl, čerstvě mletý pepř
lněný olej
Postup:
- Omytým rajčatům uřízněte vršky a vydlabejte dužinu.
- Smíchejte si na kostičky pokrájený chléb, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a posekanou bazalku, osolte a opepřete.
- Rajčata naplňte směsí, zakápněte lněným olejem a vraťte na ně vršky.
- Zabalené v alobalu dejte péct na gril na zhruba 30 minut.
Tip: Díky nízké energetické hodnotě a minimu cukrů jsou rajčata geniální potravinou během diety. Navíc obsahují velké množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Z nich je nejvíce zastoupen lykopen v rajčatech červených, beta karoten v oranžových a zeta karoten ve žlutých.
zdroj www.akademiekvality.cz.
Ingredience: