Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Máme tady další recept z kategorie „dneska si nedám maso“. Navíc pokud se vám to v kuchyni hemží rajčaty, pak spojíte příjemné s užitečným. Rajčata jsou nejoblíbenější zeleninou Čechů. Proto se hodí každá inspirace, jak s nimi naložit. Skvěle chutnají nejen zasyrova, ale také grilovaná a doplněná bylinkami a sýrem. A když si tento voňavý pokrm připravíte třeba coby večerní zobání k televizi, rozhodně nemusíte mít výčitky.

Počet porcí: 5 porcí, Doba přípravy: 45 minut, Náročnost: *

 

Ingredience:
5 velkých rajčat
2 plátky bílého toastového chleba
1 stroužek česneku
100 g oblíbeného tvrdého sýra
hrst čerstvé bazalky
sůl, čerstvě mletý pepř
lněný olej

Postup:

  1. Omytým rajčatům uřízněte vršky a vydlabejte dužinu.
  2. Smíchejte si na kostičky pokrájený chléb, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a posekanou bazalku, osolte a opepřete.
  3. Rajčata naplňte směsí, zakápněte lněným olejem a vraťte na ně vršky.
  4. Zabalené v alobalu dejte péct na gril na zhruba 30 minut.

Tip: Díky nízké energetické hodnotě a minimu cukrů jsou rajčata geniální potravinou během diety. Navíc obsahují velké množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Z nich je nejvíce zastoupen lykopen v rajčatech červených, beta karoten v oranžových a zeta karoten ve žlutých.

 

 

 

zdroj www.akademiekvality.cz.

 

Ingredience: