Dýňové lívance s karamelizovanými jablky a ořechy

Dýňové lívance s karamelizovanými jablky a ořechy

Co budete potřebovat?

50 g ovesných vloček (používám bezlepkové)
25 g prášku Mana Origin nebo jakéhokoliv jiného sypkého proteinu
70 g upečené dýně Hokkaido (na kousky nakrájená dýně, posolená, zalitá olivovým olejem a trochou vody pečená cca 30 minut při 180 stupních)
špetka soli
80–100 ml vody případně šťáva z upečené dýně

 ½ středního jablka
2 lžíce javorového sirupu nebo cukru
skořice, vlašské ořechy
rostlinný jogurt
granátové jablko
kokosový olej

 

Postup:

Do nádoby na mixování odvážíme vločky, protein, přidáme špetku soli a upečenou dýni, která byť je pečená naslano lívance osladí. Přidáme vodu či šťávu z pečené dýně a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Těsto by mělo mít konzistenci tekuté kaše, kdy ho takto vylijeme přímo na lívanečník s kapkou kokosového oleje a zbytek těsta dostaneme ven stěrkou. Pečeme na středním až vyšším stupni (já osobně na sedmém z devíti), kdy jde o to, aby lívance dostaly barvu a držely tvar, nemáme v nich žádnou ingredienci např. mouku, která se musí tepelně zpracovat. Když máme zatažené opečené okraje, je čas lívance obrátit a dopéct.

V rendlíku na lžičce kokosového oleje opečeme na malé kostky pokrájené jablko (i se slupkou) a případně můžeme přidat ještě kousky dýně. Zalijeme javorovým sirupem nebo přidáme cukr a případně podlijeme kapkou vody a necháme jablka trochu změknout. Přidáme skořici a směs pak poklademe na lívance. V tom samém rendlíku ještě zalijeme javorovým sirupem vlašské ořechy a ty pak navrstvíme na jablka. Můžeme přidat rostlinný jogurt a granátové jablko, které dá svou kyselostí dokonalý kontrast ke sladkým lívancům a jablkům.

 

 

Ingredience: