Salát z cizrny s uzeným kachním prsem, pyrém z červené řepy
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Cizrna 300 g
- Kachní prsa 600 g
- Řepa červená 100 g
- Smetana zakysaná 250 g
- Pažitka a petržel čerstvé hrst
- Olej olivový
- Sůl
- Zeleninový vývar 0,3 l
- Cukr 50 g
- Ocet 0,5 dcl
PŘÍPRAVA RECEPTU
Kachní prsa zaudíme na ovocných pilinách. Do staršího hrnce, u kterého nám nevadí, že se případně může zničit, vložíme hrst pilin z ovocného stromu (ideální je třešeň, višeň, meruňka apod.). Kachní prsa dáme do cedníku nebo na mřížku a hrnec zakryjeme alobalem. Hrnec dáme na 1 minutu na sporák a zahřejeme. Vytvoříme kouř a prsa necháme ještě mimo sporák cca 10 minut, čímž maso zaudíme. Pak ho vyjmeme, opečeme kůži na pánvi a dáme na hodinu péci do trouby při 65 °C. Osolíme a hned podáváme.
Cizrnu uvaříme ve vývaru a necháme vychladnout. Smícháme s pažitkou a petrželí. Přidáme olivový olej. Červenou řepu lehce povaříme do poloměkka a pak rozmixujeme se zakysanou smetanou. Ochutíme solí, octem a cukrem.
zdroj: https://vitana.cz/recepty/salat-z-cizrny-s-uzenym-kachnim-prsem,-pyre-z-cervene-repy
Ingredience: