Salát z barevné čočky s římským salátem a zakysanou smetanou

Salát z barevné čočky s římským salátem a zakysanou smetanou

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Čočka červená 100 g
Čočka velkozrnná 200 g
Čočka černá beluga 100 g
Olej olivový
Sůl
Salát římský 500 g
Smetana zakysaná 1 kelímek
Majoránka sušená
Víno bílé 1 l
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Klasickou velkozrnnou čočku předem namočíme na 30 minut. Čočku uvaříme (každou zvlášť) v bílém víně a ochutíme solí. Pro zachování krásně křupavé konzistence je potřeba červenou čočku vařit maximálně 2 minuty, černou čočku cca 10 minut! Po vystydnutí smícháme čočku dohromady s olivovým olejem. Nasekáme římský salát a vše promícháme. Zakysanou smetanu okořeníme majoránkou a podáváme se salátem.

 

 

zdroj: https://vitana.cz/recepty/salat-z-barevne-cocky-s-rimskym-salatem,-zakysana-smetana-s-majorankou

 

Ingredience: