Čokoládový koláč s tvarohovou náplní
Suroviny:
TĚSTO:
- 2 vejce
- 250 g hladké mouky
- 50 g holandského kakaa
- 150 g másla, nakrájeného na kousky
- 120 g moučkového cukru
KRÉM:
- 200 g mascarpone
- 200 g tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 50 g čokoládových kousků
Příprava:
V misce smíchejte mouku a kakao, přidejte vejce, máslo a cukr a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Uložte jej do chladničky alespoň na 30 minut před zpracováním. V misce smíchejte tvaroh s mascarpone, postupně přidejte přidejte cukr, čokoládové kousky a dobře zamíchejte. Vyložte pečícím papírem formu o průměru 22 cm, rozválejte polovinu těsta do kruhu o něco většího, než je průměr formy a vyložte jím dno a boky. Nalijte krém na těsto, uhlaďte povrch a vrch položte druhou polovinou těsta vyváleného do kruhu se stejným průměrem, jako je forma. Dejte péct do předehřáté trouby (180 ° C) na přibližně 25 minut.
Ingredience: