Čokoládový koláč s tvarohovou náplní

Čokoládový koláč s tvarohovou náplní

Suroviny:

TĚSTO:

  • 2 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • 150 g másla, nakrájeného na kousky
  • 120 g moučkového cukru

KRÉM:

  • 200 g mascarpone
  • 200 g tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g čokoládových kousků

 

Příprava:

V misce smíchejte mouku a kakao, přidejte vejce, máslo a cukr a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Uložte jej do chladničky alespoň na 30 minut před zpracováním. V misce smíchejte tvaroh s mascarpone, postupně přidejte přidejte cukr, čokoládové kousky a dobře zamíchejte. Vyložte pečícím papírem formu o průměru 22 cm, rozválejte polovinu těsta do kruhu o něco většího, než je průměr formy a vyložte jím dno a boky. Nalijte krém na těsto, uhlaďte povrch a vrch položte druhou polovinou těsta vyváleného do kruhu se stejným průměrem, jako je forma. Dejte péct do předehřáté trouby (180 ° C) na přibližně 25 minut.

Ingredience: