Zeleninová kapsa
Počet porcí: 5 Doba přípravy: 50 minut Náročnost: **
Ingredience:
Na placky:
500 g hladké mouky
100 ml slunečnicového oleje
280 ml horké vody
1 lžička soli
Na náplň:
½ ledového salátu
3 velká rajčata
½ salátové okurky
1 žlutá paprika
1 červená cibule
150 g přírodního čerstvého sýra
Na zálivku:
150 ml bílého jogurtu
sůl, pepř
Postup:
- Prosetou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou.
- Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.
- Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany.
- Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly.
- Bílý jogurt opepřete a osolte.
- Zeleninu a sýr si nakrájejte dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem
a zarolujte.
Tip: Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 oC.
zdroj: www.akademiekvality.cz
Ingredience: