Pivní marináda
INGREDIENCE (4 porce / 750 g masa)
- 250 ml piva Holba Polotmavá 11
- 2 lžičky plnotučné hořčice (v případě kremžské či dijonské hořčice 1 lžička)
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 2 lžíce medu
- 4 snítky rozmarýnu
- lžička cukru
- mořská sůl
- kuličky barevného pepře
POSTUP:
V misce rozmíchejte pivo, olej, hořčici, med a prolisovaný česnek, poté do směsi přimíchejte cukr, sůl, drcené kuličky barevného pepře, a nakonec přidejte snítky rozmarýnu. Hotovou marinádu nechte alespoň hodinu odležet v lednici nebo do ní ideálně maso rovnou na nějakou dobu naložte, máte-li čas.
Tip: Neodkrajujte z masa zbytečně tuk, je nositelem chuti. Pohrajte si třeba i s variacemi výraznějších ingrediencí jako je sójová omáčka či tabasco.
Pamatujte, že grilované maso v pivní marinádě bude samozřejmě nejlépe chutnat opět se sklenkou dobře vychlazeného ležáku Holba Polotmavá 11. A zatímco bude pivní marináda v lednici pěkně odpočívat, můžete hostům upéct také čerstvý domácí pivní chléb, kterým dotáhnete grilování k dokonalosti.