Pivní marináda

Pivní marináda

INGREDIENCE (4 porce / 750 g masa)

  • 250 ml piva Holba Polotmavá 11
  • 2 lžičky plnotučné hořčice (v případě kremžské či dijonské hořčice 1 lžička)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce medu
  • 4 snítky rozmarýnu
  • lžička cukru
  • mořská sůl
  • kuličky barevného pepře

POSTUP:

V misce rozmíchejte pivo, olej, hořčici, med a prolisovaný česnek, poté do směsi přimíchejte cukr, sůl, drcené kuličky barevného pepře, a nakonec přidejte snítky rozmarýnu. Hotovou marinádu nechte alespoň hodinu odležet v lednici nebo do ní ideálně maso rovnou na nějakou dobu naložte, máte-li čas.

Tip: Neodkrajujte z masa zbytečně tuk, je nositelem chuti. Pohrajte si třeba i s variacemi výraznějších ingrediencí jako je sójová omáčka či tabasco.

 

Pamatujte, že grilované maso v pivní marinádě bude samozřejmě nejlépe chutnat opět se sklenkou dobře vychlazeného ležáku Holba Polotmavá 11. A zatímco bude pivní marináda v lednici pěkně odpočívat, můžete hostům upéct také čerstvý domácí pivní chléb, kterým dotáhnete grilování k dokonalosti.

 

 

Ingredience:

pivo