Liči želé s malinami a mátovým cukrem
Bílý Selský jogurt Hollandia | 500 g |
Kompotované liči | 20 ks |
Šťáva z kompotu | 180 ml |
Moučkový cukr | 3 lžíce |
Želatina | 7 plátků |
Voda | 4 lžíce |
Maliny | 200 g |
Cukr krupice | 100 g |
Čerstvá máta | 1 hrst |
Postup:
- Plátky želatiny necháme nabobtnat ve sklenici s vodou. Mezitím smícháme jogurt s moučkovým cukrem, liči si nakrájíme na menší kousky a společně se šťávou vmícháme do jogurtu.
- Po nabobtnání vyjmeme plátky želatiny z vody, vložíme do kastrůlku a přidáme 4 lžíce vody. Na mírném ohni necháme rozpustit (nevařit).
- Poté postupně k želatině po malých dávkách přidáváme jogurtovou směs. V této fázi je třeba pracovat trošku svižněji. Vše důkladně promícháme a vlijeme do sklenic a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme malinami a mátovým cukrem.
Tip! Pro výrobu mátového cukru si v hmoždíři utlučte mátu společně s krystalovým cukrem. Pokud nemáte hmoždíř, postačí vám výkonný mixér.
Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/lici-zele-s-malinami/