"Ptačí mléko" sněhové noky se žloutkovým krémem
Ingredience
- 2 vejce
- 1 lžíce cukru
- vanilkový lusk
- 200 ml mléka
Postup
Oddělíme žloutky a bílky. V rendlíku přivedeme k varu mléko s vanilkovým luskem a necháme těsně pod bodem varu. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh. Jakmile se začne tvořit, přidáme cukr. Vyšleháme tuhý sníh a pomocí lžíce tvoříme noky, které necháme krátce a ze všech stran povařit v mléce. Hotové noky vyjmeme a do mléka zašleháme žloutky a cukr a necháme zhoustnout. Dejte pozor, aby se mléko nezačalo vařit. Servírujeme do misek, kam nalijeme žloutkový krém a vložíme sněhový nok.
Tip sommeliera Petra Maška: Vinařství Pavlov Pálava výběr z hroznů 2019