Filírovaná kachní prsíčka na grilu s lehkým salátkem
Ingredience
2 ks kachních prsou
mix salátů
cherry/datlová rajčata
paprika
granátové jablko
citron
olivový olej
hořčice
med
máslo
sůl
pepř
POSTUP:
Dejte rozpálit gril Sage BGR840 na 210 °C, grilovací desky lze jednoduše vyjmout pomocí tlačítek, nastavte žebrovou desku na spodní stranu.
Během rozpalování udělejte do kůže kachní prsou zářezy, aby se lépe propekla a mohl odtékat přebytečný tuk, který bezpečně zachytí vyjímatelná odkapávací miska na tuk a šťávu
I když nebude chtít maso konzumovat s kůží, grilujte ho ale s ní. Tuk je nositel chuti a přijdete o to nejlepší. Sundat jí můžete před servírováním.
Jakmile se ozve zvukový signál, gril má správnou teplotu pro grilování.
Grilovací jehlu zapíchněte do jednoho prsíčka a nastavte na grilu, jak chcete mít své maso propečené. My jsme zvolili pomocí levého knoflíku typ masa poultry a stupeň propečení medium. Teplota, kterou sonda hlídá sama, se nastavila na 65 °C. Vy se o nic dál nemusíte starat. Lepší je položit na gril maso kůží dolů.
Gril přiklopte těsně nad maso – použijte nastavení výšky horní desky.
Teď máte prostor na přípravu salátu a dresinku pro salát i maso.
Mix salátů jsme smíchali s pokrájenými rajčátky, paprikou a zrnky granátového jablíčka.
Zálivku jsme si připravili z olivového oleje, citronu, hrubozrnné hořčice, medu a špetkou soli. Můžete použít svůj oblíbený, i kupovaný.
Salát promíchejte v misce s dresinkem.
Jakmile se ozve další zvukový signál, teplota uprostřed masa dosáhla vámi nastavené teploty a je hotovo.
Sundejte prsíčka z grilu a nechte je odpočinout, aby se šťáva natáhla zpět do masa.
Maso krájejte šikmo na tenké plátky.
Plátky masa pokapejte rozpuštěným máslem, osolte hrubozrnnou solí a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Vše naservírujte na talíř a přejeme dobrou chuť.
Gril ještě za tepla setřete papírovým ubrouskem, případně vyjměte a jednoduše umyjte.
zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty-a-tipy/filirovana-kachni-prsicka
Ingredience: