Pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami

Pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 40 minut (24 h na namočení pohanky) Náročnost: *

Ingredience:

300 g pohanky
400 ml mandlového mléka
40 g másla
med
skořice
3 jablka
3 hrušky
cukr krupice

 

Postup:

  1. Pohanku namočíme do studené vody přes noc. Poté pohanku přecedíme a dáme vařit s mandlovým mlékem a mletou skořicí. Přibližně za 15 minut je pohanka hotová. Můžeme ji nechat vcelku nebo ji můžeme rozmixovat tyčovým mixerem úplně na kaši.
  2. Do kaše přidáme 20 g másla a dochutíme ji medem. Můžeme dát i špetku soli.
  3. Na pánvi nebo v kastrůlku se silným dnem zahříváme cukr. Jakmile začne vytvářet hrudky, protože se nerozpouští rovnoměrně, plamen stáhneme. Cukr dále mícháme, aby se hrudky rozpustily. Karamel ještě párkrát zamícháme, aby se spojil a všechen cukr roztál. Zalijeme trochou vody a necháme karamel odvařit. Do karamelu se zbytkem vody přidáme máslo
    a nakonec v karamelové omáčce prohřejeme jablka s hruškami.

 

Zdroj fotek je Akademiekvality.cz

 

Ingredience: