Boloňské špagety s kuřecím mletým masem
Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
1 malá mrkev
čtvrtka celeru
3 sušená rajčata
400 g konzervovaných rajčat
150 ml červeného vína
1 lžička směsi sušených bylinek (dle chuti: oregáno, rozmarýn)
sůl, pepř
- Na velké pánvi rozpalte olej, poté ztlumte
a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer. - Do 5 minut přidejte maso a vše smíchejte. Počkejte dokud se maso neopeče
- Přidejte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 - 45 minut.
- Maso by mělo během té doby zhkřehnout a omáčka zhoustnout.
- Nakonec přidejte bylinky.
- Omáčku s masem servírujte na špagety.
Další chutné recepty najdete na facebokové stránce @DZKlatovy nebo Instagramu @klatovskekureci.
Ingredience: