Boloňské špagety s kuřecím mletým masem

Boloňské špagety s kuřecím mletým masem

Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
1 malá mrkev
čtvrtka celeru
3 sušená rajčata
400 g konzervovaných rajčat
150 ml červeného vína
1 lžička směsi sušených bylinek (dle chuti: oregáno, rozmarýn)
sůl, pepř        

 

  1. Na velké pánvi rozpalte olej, poté ztlumte
    a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer.
  2. Do 5 minut přidejte maso a vše smíchejte. Počkejte dokud se maso neopeče
  3. Přidejte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 - 45 minut.
  4. Maso by mělo během té doby zhkřehnout a omáčka zhoustnout. 
  5. Nakonec přidejte bylinky.
  6. Omáčku s masem servírujte na špagety.

 

 

 

 

Další chutné recepty najdete na facebokové stránce @DZKlatovy nebo Instagramu @klatovskekureci.

Ingredience: