Španělský kořeněný hruškový koláč
Ingredience
- 180 g hladké dortové mouky Babiččina volba / hladká mouka Babiččina volba
- 3 vejce
- 2 zralé hrušky
- 110 g másla
- 140 g třtinového cukru
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžička prášku do pečiva
Na kořenicí směs:
- 2 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
- 1 limeta – nastrouhaná kůra
- 1 lžička kardamomu
- ½ lžičky mleté skořice
- máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Postup
Vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně po jednom zašlehejte všechna vejce. V hmoždíři připravte kořenicí směs. Postupně přidávejte k pěně mouku s práškem do pečiva, kořenicí směs a jogurt s vlahým máslem.
Vymažte formu o průměru 25 cm máslem a vysypte hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 180 °C. Oloupejte hrušky a nakrájejte na klínky, odstraňte zbytky jádřinců.
Do formy vlijte těsto, rozprostřete hrušky a lehce je vmáčkněte do těsta. Pečte 40 minut, před podáváním nechte zcela vychladnout, podávejte pocukrované.
Ingredience:
hrušky jogurt bílý máslo mouka hladká skořice mletá vejce zázvor kardamon