Rajská omáčka s kuřecími mletými kuličkami
Ingredience:
500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
4 lžíce strouhanky
2 vejce
1 větší cibule
1 konzerva rajčatového protlaku
3 kuličky nového koření, sůl, pepř
1 lžíce hladké mouky
cukr a skořice dle chuti
olej
POSTUP:
- K mletému masu přidejte vejce, strouhanku a umíchejte v mise masovou směs.
- Dochuťte solí a mletým pepřem. Namočte si ruce ve vodě a začněte tvořit masové kuličky.
- V hrnci na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rajčatový protlak, trochu vody, promíchejte, přiveďte k varu.
- Postupně přidávejte masové kuličky. Vložte bobkový list, nové koření a vařte asi čtvrt hodiny za občasného promíchání.
- V případě potřeby přidejte vodu. Poté kuličky vyndejte a zahustěte omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody. Nechte přejít varem a omáčku dochuťte podle chuti cukrem, skořicí a osolte.
- Hotovou omáčku propasírujte přes síto a vložte do ní zpět masové kuličky, znovu nechte krátce přejít varem a jídlo je hotové. Podávat můžete s těstovinami nebo rýží.
Další chutné recepty najdete na facebokové stránce @DZKlatovy nebo Instagramu @klatovskekureci.
Ingredience: