Cibule plněné sýrem gouda

Cibule plněné sýrem gouda

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: **

Ingredience:

500 ml zeleninového vývaru
350 ml bílého vína
20g másla
4 velké cibule
3 rajčata
120 g strouhanky
120 g Ovčí gouda archivní sýr, Statek Horní Dvorce s. r. o.
50 g petržele
2 stroužky česneku
3 jarní cibulky

 

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  2. Malý pekáč si vytřeme máslem.
  3. Zeleninový vývar přivedeme k varu, přidáme víno a provaříme.
  4. Cibule oloupeme, rozřízneme podélně a opatrně sundáme 3 vrstvy. Vnější vrstvy cibule vložíme do vroucího vývaru a vaříme 3–4 minuty. Vytáhneme a necháme vychladnout.
  5. Připravíme náplň. Rajčata nastrouháme na hrubém struhadle, většinu slupky, která nám zůstane, vyhodíme. Přidáme strouhanku, česnek najemno, nasekanou petrželku, nakrájenou jarní cibulku, sůl, pepř a 90 g goudy nastrouhané najemno. Vše promícháme.
  6. Každou vrstvu cibule naplníme směsí a utáhneme. Cibule skládáme do pekáče vedle sebe. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 40 minut.
  7. Po 40 minutách vytáhneme a zastrouhneme zbylou goudou a pečeme dalších 10 min.

 

 

zdroj: regionalnipotravina.cz

 

Ingredience: