Přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami
Počet porcí: 1 litr Doba přípravy: 50 minut Náročnost: *
Ingredience:
200 g mrkve
3 jablka
3 lžíce vloček
2 lžíce medu
Postup:
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na malá kolečka, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Pomalu vaříme do měkka.
- Když je mrkev měkká, přihodíme nadrobno nakrájená jablka a 3 lžíce vloček. Dolijeme vodu, aby byla jablka skoro celá pod vodou. Vaříme dalších 15 minut.
- Po rozvaření mrkve a jablek přelejeme směs do mixeru a mixujeme do hladka. Dochutíme medem.
Tip: Jak pomoci organismu vstřebat z přesnídávky co nejvíce vitaminů? Doplňte ji o trochu kvalitního tuku, protože některé vitaminy (A, D, E, K) jsou rozpustné právě v tucích.
zdroj: akdademiekvality.cz