Nealkoholický rakytníkový punč
Jak si zpříjemnit obyčejný den, nebo třeba menší rodinnou oslavu? Vyzkoušejte náš nealkoholický punč, na kterém si jistě pochutnají i vaši nejmenší. Jakmile se napijete, pohladí vás dokonale vybalancovaná vůně malin, rakytníku, skořice, hřebíčku, badyánu, zázvoru
a máty. Sladkost, svěžest i jemnost v jednom. Nedílnou součástí drinku je sirup Rakytníkový s malinou, který vyrábí rodinná firma Od Macháčků s. r. o. Že svou práci dělají naprosto úžasně, značí zisk již třetího ocenění Regionální potravina z roku 2019 v Plzeňském kraji právě za zmíněný sirup. Snoubí se v něm rakytník, vypěstovaný na Kotvičníkové farmě na severním Plzeňsku, s jablečným moštem a malinami. Je slazen cukrem a neobsahuje barviva ani konzervanty. Pokud ho naředíte vodou, můžete si pochutnat na sytě oranžové domácí limonádě.
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 20 minut Náročnost: *
Ingredience:
1 l vody
200 ml sirup Rakytníkový s malinou Od Macháčků s. r. o., Plzeňský kraj
20 g zázvoru na plátky
10 ks hřebíčku
1 ks skořice
3 ks badyánu
5 stonků máty
250 g mražených malin (může být i lesní směs)
šťáva z 1 citronu
Postup:
- Do hrnce dáme zázvor, koření, sirup a litr vody. Vše provaříme alespoň 5 minut, přihodíme mátu a necháme 10 minut odležet.
- Do mísy dáme maliny a šťávu z citronu. Teplou směs scedíme na maliny.
- Servírujeme s lístky máty.
zdroj regionalnipotravina.cz
Ingredience: