Nealkoholický rakytníkový punč

Nealkoholický rakytníkový punč

Jak si zpříjemnit obyčejný den, nebo třeba menší rodinnou oslavu? Vyzkoušejte náš nealkoholický punč, na kterém si jistě pochutnají i vaši nejmenší. Jakmile se napijete, pohladí vás dokonale vybalancovaná vůně malin, rakytníku, skořice, hřebíčku, badyánu, zázvoru
a máty. Sladkost, svěžest i jemnost v jednom. Nedílnou součástí drinku je sirup Rakytníkový s malinou, který vyrábí rodinná firma
Od Macháčků s. r. o. Že svou práci dělají naprosto úžasně, značí zisk již třetího ocenění Regionální potravina z roku 2019 v Plzeňském kraji právě za zmíněný sirup. Snoubí se v něm rakytník, vypěstovaný na Kotvičníkové farmě na severním Plzeňsku, s jablečným moštem a malinami. Je slazen cukrem a neobsahuje barviva ani konzervanty. Pokud ho naředíte vodou, můžete si pochutnat na sytě oranžové domácí limonádě.

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 20 minut Náročnost: *

Ingredience:

1 l vody
200 ml sirup Rakytníkový s malinou Od Macháčků s. r. o., Plzeňský kraj
20 g zázvoru na plátky
10 ks hřebíčku
1 ks skořice
3 ks badyánu
5 stonků máty
250 g mražených malin (může být i lesní směs)
šťáva z 1 citronu

  

Postup:

  1. Do hrnce dáme zázvor, koření, sirup a litr vody. Vše provaříme alespoň 5 minut, přihodíme mátu a necháme 10 minut odležet.
  2. Do mísy dáme maliny a šťávu z citronu. Teplou směs scedíme na maliny.
  3. Servírujeme s lístky máty.

 

 

zdroj regionalnipotravina.cz

 

Ingredience: