Sezamová zmrzlina

Sezamová zmrzlina

Receptů na vynikající zmrzlinu je bezpočet a fantazii se meze nekladou. Už dávno neplatí, že převládá vanilková, čokoládová nebo jahodová, ke slovu se v dnešní době dostávají nové kombinace a donedávna netušené recepty. My jsme vyzkoušeli sezamovou zmrzlinu a vřele ji doporučujeme!

 

Ingredience:

Na polevu

  • 200 g mražených malin
  • 50 ml vody

Na zmrzlinu

  • 4 žloutky
  • 60 g cukru
  • 170 ml plnotučného mléka
  • 200 ml 30 % smetany
  • 50 g černého sezamu

Postup:

  • Na pánvi opražte černá sezamová semínka a po vychladnutí je rozmixujte najemno. Čím jemněji, tím tmavší výsledná zmrzlina bude.
  • Žloutky a cukr rozmixujte do husté světlé pěny.
  • Mléko a smetanu smíchejte s rozmixovanými semínky a dejte v hrnci zahřát. Jakmile se blíží bodu varu, stáhněte hrnec z plamene a za stálého míchání po troškách přilévejte do žloutkové pěny smetanu s mlékem. Při chladnutí směs často míchejte, aby se nevytvořil hustý škraloup. Po vychladnutí na pokojovou teplotu dejte směs do lednice do druhého dne odležet.
  • Druhý den zmrzlinovou směs přelijte do zmrzlinovače a zvolte program ICE CREAM / HARD.
  • Připravte si malinovou polevu. Do menšího hrnce dejte mražené maliny s 50 ml vody, nechte je na mírném plameni rozpustit a přiveďte k varu. Za stálého míchání maliny chvíli provařte a poté propasírujte přes síto. Polevu dejte vychladnout.
  • Jakmile je zmrzlina hotová, zazní cinknutí a míchání se vypne. Hotovou zmrzlinu můžete rovnou servírovat – zalijte ji trochou malinové polevy a podávejte. Nechte si chutnat!

 

Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sagecz.cz

 

Ingredience: