Kuřecí supreme plněný olivami a sušenými rajčaty s pečeným little gemem, parmazánem strouhaným vejce

Co budete potřebovat:
4 kuřecí prsa supreme
8 oliv
8 sušených rajčat
máslo
8 ks salátu Little gem
100 g parmazánu
4 vejce
12 plátků slaniny
5 plátků nakrájené bagety/toustového chleba
Dresink:
375 g majonézy
20 g ančoviček
20 g dijonské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
1 stroužek česneku
10 g cibule
POSTUP:
Olivy a sušená rajčata nasekané na malé kousky smícháme s povoleným máslem a pomocí cukrářského sáčku naplníme připravenou kapsu v kuřecím prsu. Takto připravené prso, nasolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Následně dopečeme v troubě na 200 °C cca 8-10 minut. Z majonézy, ančoviček, dijonské hořčice, vinného octa, česneku a cibule pomocí tyčového mixéru připravíme dresink. Vejce vaříme 7 minut, poté je oloupeme a nastrouháme. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme na plech, posypeme trochou strouhaného parmazánu a pečeme v troubě dozlatova společně s anglickou slaninou. Little gem rozkrojíme na čtvrtky a zprudka ho opečeme na másle a lehce osolíme.
Tip sommeliera: „Typicky italská kombinace surovin v tomto receptu si rozhodně zaslouží sklenku Mionetto Prosecco Prestige brut. Je svěží, má krásnou vůni exotického a sadového ovoce a vyvážený poměr cukru i kyselin,“ popisuje sommelier Petr Mašek.
Ingredience: