Hovězí na červeném víně s bramborovým pyré a restovanou zeleninou

Hovězí na červeném víně s bramborovým pyré a restovanou zeleninou

(4 porce)

Potřebujete:

1 kg hovězího masa                       
300 g kořenové zeleniny                              
100 g cibule                                      
300 ml červeného vína                 
3 ks bobkového listu      
4 ks nového koření                                         
1 l vývaru                                           
1 kg brambor                                   
75 g másla                                                        
75 g Selského jogurt bílého Hollandia    
100 g jarní cibulky          
20 g pažitky                                      
1 menší cuketa
50 g hladké mouky

 

Postup:

  1. Hovězí maso očistíme a pak orestujeme na olivovém oleji.
  2. Když je maso orestované, vyjmeme ho. Přidáme cibuli a část kořenové zeleniny a také orestujeme a zaprášíme moukou.
  3. Podlijeme vínem a necháme svařit.
  4. Přidáme vývar a koření. Vložíme zpět maso a vaříme, dokud není měkké.
  5. Nakonec vyjmeme koření.
  6. Brambory uvaříme, rozmačkáme s máslem, přidáme Selský jogurt bílý Hollandia a vyšleháme v hladké pyré.
  7. Nakonec přidáme nakrájenou pažitku a jarní cibulku.
  8. Zbytek kořenové zeleniny a cuketu nakrájíme, zblanšírujeme a orestujeme na másle.

 

 

Ingredience: