Hovězí na červeném víně s bramborovým pyré a restovanou zeleninou
(4 porce)
Potřebujete:
1 kg hovězího masa
300 g kořenové zeleniny
100 g cibule
300 ml červeného vína
3 ks bobkového listu
4 ks nového koření
1 l vývaru
1 kg brambor
75 g másla
75 g Selského jogurt bílého Hollandia
100 g jarní cibulky
20 g pažitky
1 menší cuketa
50 g hladké mouky
Postup:
- Hovězí maso očistíme a pak orestujeme na olivovém oleji.
- Když je maso orestované, vyjmeme ho. Přidáme cibuli a část kořenové zeleniny a také orestujeme a zaprášíme moukou.
- Podlijeme vínem a necháme svařit.
- Přidáme vývar a koření. Vložíme zpět maso a vaříme, dokud není měkké.
- Nakonec vyjmeme koření.
- Brambory uvaříme, rozmačkáme s máslem, přidáme Selský jogurt bílý Hollandia a vyšleháme v hladké pyré.
- Nakonec přidáme nakrájenou pažitku a jarní cibulku.
- Zbytek kořenové zeleniny a cuketu nakrájíme, zblanšírujeme a orestujeme na másle.
Ingredience: